Ds. M. J. Middelkoop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Wijk bij Duurstede: ds. M. J. Middelkoop

Ds. M. J. Middelkoop (foto) heeft een beroep van de hervormde gemeente in Wijk bij Duurstede aanvaard. De predikant was sinds 2013 actief in Middelharnis. Wijk bij Duurstede was sinds vorig jaar vacant in verband met het emeritaat van ds. L. Wüllschleger.

In de protestantse gemeente te Nigtevecht gaat ds. J. A. Berkheij als predikant aan de slag. Overigens blijft hij voorlopig ook nog voor 30% verbonden aan de hervormde gemeente Woerden Noord-West. Ds. F. den Oudsten heeft een beroep van de protestantse gemeente in Maasdijk aanvaard en neemt afscheid van de gereformeerde kerk (PKN) in Enter.

In Mijnsheerenland gaat proponent M. C. L. Oldhoff voor het eerst als gemeentepredikant aan de slag en volgt er de vorig jaar naar Ter Aar vertrokken ds. W. H. Hendriks Vogelaar op. De protestantse gemeente in Ommen verwelkomt ds. H. Dorgelo (Hardenberg-Heemse en Sibculo-Borgerhaar). En ds. G. van den Berg (Sint Philipsland) heeft een beroep aangenomen van de hervormde gemeente van Onstwedde.

Ds. J. M. Molenaar is beroepen door de hervormde gemeenten in Doornspijk en Capelle aan den IJssel (Nieuwe Westerkerk). De predikant uit Ede bedankte onlangs voor beroepen uit Katwijk aan Zee en Waddinxveen.

Ds. W. J. Dekker blijft predikant in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Hij bedankte voor een beroep van de Oude Kerk in Veenendaal. Zijn naamgenoot (ds. W. L. Dekker) uit Kampen heeft eveneens bedankt voor een beroep van de protestantse gemeente in Zeist (wijk Bethel). Ds. M. Maas (Dordrecht) bedankte voor een beroep van de hervormde gemeente te Ouderkerk aan den IJssel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen