Bijbel-apps
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2021 door Redactie

China richt pijlen op digitale platforms en accounts van christenen

Vervolging van christenen in China lijkt ook op digitaal terrein steeds meer toe te nemen. Via een nieuwe app kunnen mensen aangifte doen tegen christenen uit publiekelijk uitkomen voor hun geloof. Op deze manier zou de Communistische Partij willen voorkomen dat christenen invloed uitoefenen in China. Verschillende christelijke apps en christelijk accounts van chatplatform We Chat zijn uit de lucht gehaald, meldt International Christian Concern.

Christenen die toegang tot hun account probeerden te krijgen op de social media-server kregen de melding dat hun account was gerapporteerd en in strijd is met het nieuwe beleid. De accounts zijn geblokkeerd tot nader orde. Vermoedelijk zullen de christenen nooit meer toegang krijgen tot het platform met de populaire christelijke accounts. Christelijke standpunten vallen niet onder de 'gewenste maatschappelijke opinie' die de Chinese Communistische Partij wil stimuleren, omdat de partij het geloof ziet als een bedreiging van de macht van de staat. 

Het is voor Chinese christenen steeds moeilijker om aan een Bijbel te komen. In de winkels zijn Bijbels uit de schappen gehaald volgens bronnen van International Christian Concern. Nu zijn Bijbel-apps ook niet meer beschikbaar in de Chinese app-store om te downloaden. Alleen nog met VPN, een internetbeveiliging die je online activiteiten volledig afschermen, kan je de Bijbel-app downloaden.

Chinese christenen hebben het zwaar te verduren onder het bewind van Chinese Communistische Partij. Het land staat op plek 17 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Dit betekent dat het lastig is om christen te zijn in het communistische land. De regering is anti-religieus, omdat zij willen dat de staat alle macht toebehoort en niet aan God. Dit resulteert in zware vervolging van gelovigen. Zij lopen het risico op arrestatie en een zware gevangenisstraf en worden in sommige gevallen gedeporteerd naar heropvoedingskampen.


Christenvervolging
- Opnieuw christelijke verpleegkundige vervolgd voor blasfemie in Pakistan
- Familie gearresteerde Chinese voorgangers pas dagen later op de hoogte gebracht
- Opnieuw 35 christenen opgepakt in Eritrea
- Chinese christen getuigt van marteling in 'hersenspoelkamp': "Ik wilde liever dood"
- India: 8 christenen gewond na gewelddadige inval in huiskerk
Meer over Christenvervolging »

Reacties

In China lopen ze voor in controle én bij verkeerde visie, verbanning (op sociale media).

Maar deze teneur is in Europa ook in opmars.

De makkelijkste weg is van het volgen/gehoorzamen aan de leiders. De andere weg leidt tot een functioneren aan de rand van de maatschappij.

Ik wens de christenen in China (en Europa ?!) veel sterkte.
J
"De regering is anti-religieus, omdat zij willen dat de staat alle macht toebehoort en niet aan God". Dit is precies waar het naartor gaat in deze wereld. De mensheid wil niet buigen voor de levende God, maar wil zelf als God zijn en als een god geëerd worden. Buiten het feit dat dit de aard van ons mensen is, is deze ontwikkeling wel een heenwijzing:"Die zich tegenstelt en verheft boven al wat God genaamd of als God geëerd wordt, alzo dat hij in den tempel Gods als een God zal zitten, zichzelven vertonende dat hij God is" 2 Thes 2:4.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen