Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2021 door Redactie

Ds. Kieskamp overleden: "Voor de eeuwigheid heb ik geen zorgen"

Donderdagmiddag is Ds. R. H. Kieskamp op 85-jarige leeftijd overleden. De emeritus predikant van de hervormde kerk was al langere tijd ernstig ziek. Afgelopen week getuigde hij nog rijk van zijn geloof in het Reformatorisch Dagblad: “Voor de eeuwigheid heb ik geen zorgen.”

Kieskamp diende als predikant de hervormde gemeenten van Oud-Alblas en Leerdam. In die laatste plaats was hij maar liefst 25 jaar predikant. Daarnaast was hij geruime tijd synodelid van de Nederlands Hervormde Kerk en tweede voorzitter van de Gereformeerde Bond. Hij is ruim vijftig jaar predikant geweest. Begin vorig jaar kreeg Kieskamp te horen dat hij kanker had en na verschillende chemokuren besloot hij in overleg met zijn gezin om de behandeling te stoppen.

Enkele weken geleden gaf hij nog een interview aan het Reformatorisch Dagblad ter ere van zijn vijftigjarig jubileum als predikant. “Voor de eeuwigheid heb ik geen zorgen”, getuigde hij. “Ik word gedragen door de genade van de Heere Jezus Christus. Er is geen rijker leven dan met de Heere Jezus te leven. Hij gaat dat niet stukmaken als ik sterf. Dat gaat door hierboven.”

Ds. Kieskamp laat een vrouw en vijf kinderen na.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen