Pastor Sherwood wordt ondervraagd door de Londense politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2021 door Redactie

Straatprediker Londen opgepakt vanwege delen "Bijbelse visie op huwelijk"

De Engelse pastor John Sherwood (71) van de Penn Free Methodist Church, is gearresteerd toen hij op straat in Londen de Bijbelse visie op het huwelijk uitlegde. Na klachten arresteerden meerdere politieagenten de predikant, die samen met collega Peter Simpson de laatste verzen van Genesis 1 uitlegde: "God schiep de mens als families, met als hoofd een vader en moeder, niet twee vaders of twee moeders", deelde de predikant.

Diverse Londense agenten bevroegen de voorganger op de klachten die zij hadden ontvangen over zijn prediking. Een agent zou hem herhaaldelijk gesommeerd hebben om geen 'homofobe uitspraken' meer te doen. De predikant hervatte na de waarschuwing zijn toespraak, terwijl hij zich beriep op de vrijheid van meningsuiting. Toen omstanders echter spraken van 'haatzaaien' en 'homofobie', besloten de agenten de 71-jarige pastor toch te arresteren.

In een statement meldt de Metropolitan Police dat de pastor is opgepakt op basis van sectie 5 van de Public Order Act, die stelt dat iemand die dreigende of beledigende taal of wanordelijk gedrag vertoont, een overtreding begaat. De voorganger moest een nacht doorbrengen in een detentiecentrum en werd de volgende dag vrijgelaten. Naar eigen zeggen moest Sherwood daar vragen beantwoorden van agenten, die ook gingen over zijn eigen visie op homoseksualiteit. "Het is de taak van agenten mij op mijn vermeende overtreding te bevragen", zegt de straatprediker. "Maar niet om algemene vragen te stellen over mijn persoonlijke visie op een deel van de Bijbelse moraal."

Beeld screenshot: Christian Concern

Reacties

Vervolging van Christenen was altijd ergens anders. We hielpen Christenen ver weg. Nu komt dat ook hier. Bereid je voor. Wees niet bang. Paulus zat ook gevangen. Als de discipelen naar de overheid hadden geluisterd, hadden wij nooit van Jezus gehoord. Onthoud dat!
De onverdraagzaamheid is enorm aan het floreren. Een Bijbelse boodschap, die de kern weergeeft van de geschapen schepping (in dit geval de man en de vrouw), wordt niet meer getolereerd. Er wordt nu ook agressief opgetreden tegen diegene die deze fundamentele waarheid uitspreekt.

Straks een aantekening op je "greencard" oid en de rand van de samenleving lijkt je beschoren.
Wees er op voorbereid, dat het alleen maar erger wordt!! De Bijbel sprekt in dit verband over: "Volharden tot het einde"!!! Laat je dus nooit meeslepen door de wereld met zijn ongerechtigheid!!!

Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen