Kay Warren met haar man, Rick Warren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2021 door Redactie

Kerk speelt 'vitale rol' in het opvangen van geestelijke gezondheidsproblemen door corona, ziet Kay Warren

De kerk speelt een belangrijke rol in het zorgen voor mensen die door de pandemie geconfronteerd worden met mentale problemen, vindt Kay Warren, de medeoprichter van de Californische Saddleback Church. De vrouw van pastor Rick Warren verloor in 2013 haar zoon Matthew, die destijds een einde aan zijn leven maakte na een levenslange strijd met mentale gezondheidsproblemen.

"Ik geloof dat de kerk van Jezus Christus een veilige, gastvrije en zorgzame plek moet zijn voor ieder die lijdt", zei Warren op de Evangelical Press Association Christian Media Conventian. In de Verenigde Staten geven studies aan dat een op de vijf volwassenen en kinderen het komende jaar door mentale gezondheidsklachten geraakt zal worden. Suicide is de tweede doodsoorzaak van mensen tussen de 10 en 34 jaar oud. De kerk is daarop een antwoord, vindt de kerkleider. "Want waar gaan mensen heen als ze leven met mentale gezondheidsproblematiek? Waar vinden ze zorg en begrip? Waar vinden ze hoop in hun donkere dagen? Er is een enorme opdracht voor de kerk om zich te verbinden met mensen die lijden aan hun geestelijke gezondheid."

Toen Kay Warren en haar man hun zoon Matthew verloren, richtten ze een initiatief op om mensen en hun families te ondersteunen die met deze problematiek te maken hebben. Juist de kerk kan een belangrijke rol spelen, omdat 25 procent van de mensen die hulp zoeken, naar een priester, rabbi of voorganger gaan, vindt Warren. "Je kan niet zeggen dat je Jezus liefhebt en Zijn kerk haat of het negeert. Het is Zijn lichaam, Zijn kerk en daar is plek voor iedereen."

Lees ook: Kay Warren: "Mijn zoon is er niet en zal nooit meer terugkomen"
Beeld: Website Kay Warren, kaywarren.com

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen