Nigeria lijdt onder de terreur van moslims
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2021 door Geerten van Breugel

Kerkdienst Nigeria binnengevallen: een dode, vrouwen ontvoerd

Schokkend nieuws uit Nigeria. Een kerkdienst werd ruw verstoord door leden van de militante Fulani-stam. Vier vrouwen uit de gemeente werden ontvoerd en een man moest het geweld met de dood bekopen. Het nieuws is bevestigd door de Nigeriaanse overheid, meldt de Christian Post.

Zwaarbewapende mannen vielen de dienst van de Haske Baptist Church binnen. Aan de kerkdienst, die gevestigd is in het plaatsje Manini in de staat Kaduna, namen onder anderen Charity Musa, Rose Zacharia, Alheri Balaen Liatu Zakka deel. De laatste is een weduwe, die haar man mist door een eerdere aanval van de Fulani-stam. Zij zijn ontvoerd, een praktijk die helaas veel vaker voorkomt in delen van Nigeria. Twee mensen werden geraakt door kogels, zo overleed Zakariya Doga Yaro zelfs aan zijn verwondingen, melden bronnen. Shehu Haruna zou gewond zijn.

Het geweld is op sommige plekken in het Afrikaanse land aan de orde van de dag. Het land staat op plek 9 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.  Zo werden er afgelopen februari nog 317 meisjes gekidnapt van hun school, waarna ze een paar weken later vrij werden gelaten. In de laatste twee weken van 2020 vielen er meer dan 200 slachtoffers door moslimterreur van groeperingen als Boko Haram, ISWAP (Islamitische Staat in West-Afrika) en de Fulani-stam, die de kerkdienst in Manini overvielen.

Christenen zijn een belangrijke doelgroep van het terreur in Nigeria, maar iedereen kan het doelwit zijn, ziet Khataza Gondwe, die actief is bij de christelijke organisatie CSW in Nigeria. "Kidnappers hebben hun acties zo ingericht dat iedereen, iedere burger, zich op dit moment een gevangene voelt als ze buiten dorpen en steden rijden met hun auto. Op de weg ben je vogelvrij om ontvoerd te worden. Eenmaal ontvoerd, zien christenen een duidelijk slechtere behandeling tegemoet", aldus Gondwe.


Christenvervolging
- Opnieuw christelijke verpleegkundige vervolgd voor blasfemie in Pakistan
- Familie gearresteerde Chinese voorgangers pas dagen later op de hoogte gebracht
- China richt pijlen op digitale platforms en accounts van christenen
- Opnieuw 35 christenen opgepakt in Eritrea
- Chinese christen getuigt van marteling in 'hersenspoelkamp': "Ik wilde liever dood"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen