Nicola McDermott
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2021 door Patrick Goede

Atleet die 'magische' 2 meter hoogte doorbrak getuigt van "onwankelbaar geloof"

Nicola McDermott sprong als eerste Australische atleet twee meter hoog. Ze kwalificeerde zich daarmee voor Olympische Spelen in Tokyo en getuigde direct over haar geloof. "Ik ging er die dag op uit in de wetenschap dat ik geen angst had omdat ik geliefd ben", vertelt McDermott.

Haar inspiratie om die dag het record te verbreken vond ze desgevraagd in 1 Johannes 4 vers 18: "Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit; want de vrees houdt verband met straf en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde."

"Ik had die dag een onwankelbaar geloof en lachte toen ik naar mijn handen en de lat keek. Ik wist dat ik het record al ontvangen had. Ik had geen vrees meer voor de hoogte die mij zeven weken daarvoor nog angst aanjoeg", meldt de atlete op Facebook.

Platform
Diezelfde dag nog ontving McDermott een Betty Cuthber award voor haar prestatie, voor de beste individuele performance in 2021. Ze ziet haar prestatie als een "glorieus platform om de consistente en onbevooroordeelde liefde van Koning Jezus aan de hele wereld bekend te maken". Ze benadrukt: "Wanneer Jezus in je leven komt geneest Hij je. Door de vrijheid die je ontvangt wordt je blij. Ik zag dat door mijn sprong heen. Nu ik spring, of ik win of verlies, weet ik dat het tot eer en glorie van God is."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen