paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2021 door Redactie

Vaticaan had miljoenen aan aandelen in bedrijven die abortuspil produceren

Opvallend nieuws vanuit Rome. Gisteren kwam namelijk naar buiten dat het Vaticaan miljoenen heeft geïnvesteerd in farmaceutische bedrijven die onder andere een abortuspil produceren. Meer dan 20 jaar lang had men in totaal 20 miljoen aan aandelen in de Zwitserse farmaceutische bedrijven Roche en Novartis.

Dat onthulde Libero Milone, die jarenlang een financiële toppositie binnen het Vaticaan bekleedde. Hij bracht het opvallende nieuws naar buiten in het televisieprogramma Report, dat op de Italiaanse publieke omroep wordt uitgezonden. Hij deed de onthulling om aan te tonen dat het Vaticaan bij financiële zaken nauwelijks rekening houdt met de standpunten van de kerk. De Rooms-Katholieke Kerk is uitgesproken pro-life.

Milone controleerde jarenlang de financiële zaken van het Vaticaan. Zo kwam zijn kantoor er jaren geleden achter dat men voor miljoenen aan aandelen had in de bedrijven die naast een abortuspil ook een morning-afterpil produceren. Toen men dit meldde aan ambtenaren van het Vaticaan, zijn de aandelen verkocht.

Reacties

K
Dit is dus één van mijn grootste bezwaren tegen de Rooms Katholieke kerk: het instituut is gebouwd op macht. En macht corrumpeert.
Hoe ongeloofwaardig wil je zijn?
H
Hoe ongeloofwaardig kun je zijn , welnu Zo dus !
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen