school israël crisis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2021 door Redactie

Terugloop leerlingen christelijke scholen in Israël door financiële crisis

Israël verkeert in een economisch crisis door de pandemie. Christelijke scholen in het Heilige Land krijgen geen overheidsfinanciering en ouders moeten dus een relatief hoog bedrag aan schoolgeld betalen, meldt Christian Today. Door het wegvallen van inkomsten uit onder anderen de toeristensector moeten sommige ouders noodgedwongen een andere school zoeken voor hun kinderen.

"In de 24 jaar dat ik voor de school werk heb ik nog nooit zoiets meegemaakt", reageert schoolhoofd van de Latin Patriarchate School uit de buurt van Bethlehem. "Ouders hebben niet genoeg inkomsten om het schoolgeld te betalen. Veel van hen waren werkzaam in de toerismesector, die al maanden stil ligt."

Niet alleen christelijke scholen, maar ook het speciaal onderwijs ziet dat sommige ouders hun kind van school halen door financiële moeilijkheden. Op de School of Joy zitten veel kinderen met leerproblemen, het syndroom van Down, autisme en andere problematiek. De scholen worden nu gesteund door Friends of the Holy Land, een stichting die zich onder andere inzet voor het onderwijs van christenen in Israël. Op deze manier hopen ze zoveel mogelijk leerlingen te kunnen blijven verwelkomen. 

"In Jeruzalem, Bethlehem, Nazareth en de dorpen eromheen proberen ouders goede hoop te houden voor de periode na de pandemie. Zij hopen weer aan het werk te kunnen in de toerismesector. Tot die tijd zijn ze afhankelijk van financiële steun", aldus de woordvoerder van Friends of the Holy Land.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen