John Cooper - bron Instagram
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 april 2021 door Redactie

Christelijke metal-zanger: "Woke-ideologie is vernietigend voor christenen"

De leider van de christelijke metalband Skillet stelt dat de 'woke-ideologie' een vernietigend effect heeft op de kerk en het christendom. "Ik had nooit verwacht dat onze maatschappij zich zou vormen naar deze post-moderne woke-ideologie", aldus Skillet-zanger John Cooper in gesprek met Abby Johnson in de podcast Politely Rude.

Woke is het Engelse woord voor 'wakker' of 'ontwaakt'. Men gebruikt de term om aan te geven dat hun ogen geopend zijn voor hoe mensen en de maatschappij volgens hen werkelijk in elkaar zitten. Wat dat concreet inhoudt verschilt per persoon. Je zou kunnen zeggen dat de mens zelf bepaalt wat er goed of fout is, normaal of niet. Volgens de woke-filosofie is er geen absolute waarheid, maar een persoonlijke waarheid. Vaak zetten 'woke' mensen zich sterk af tegen traditie, de geschiedenis en roepen ze op tot bewustzijn.

De ideologie is volgens de Skillet-zanger schadelijk voor het persoonlijk geloof van christenen en de kerk. "Het is waar onze huidige maatschappij op is gebouwd", stelt Cooper. "Het is beangstigend om te zien hoe de woke-filosofie het christendom binnendringt. Het slaat nergens op. Je kan niet in God geloven als je niet gelooft dat er een absolute waarheid is. Dat is wel wat ik zie gebeuren onder christenen."

De mens wordt volgens Cooper als het ware zijn eigen rechter en neemt hiermee de plek in die God eigenlijk toebehoort. "Je zegt: 'Ik, mijn gevoelens, mijn ervaring, mijn beid, mijn hart hebben het voor het zeggen en bevatten de waarheid.' We doen zo makkelijk over het vernietigende effect van deze ideologie", aldus de zanger. Hij legt uit dat het christendom voor het tegenovergestelde staat. "Als ik kijk naar de manier waarop God kijkt naar mij en naar de wereld en Hem mijn behoeftes vorm laat geven is dat het tegenovergestelde van de woke-ideologie."

"Ik denk dat dit een grote waarschuwing is en benadrukt dat je op het Woord van Jezus Christus moet blijven bouwen. We moeten onze levens op Hem blijven bouwen, anders zullen we vernietigd worden. Bij sommige voorgangers zie je dit effect al terugkomen. Het is een waarschuwing voor ons allemaal: het kan iedereen die niet vastberaden vasthoudt aan Gods Woord overkomen dat de ideologie van de maatschappij je leven overneemt", sluit John Cooper af.

Bron afbeelding: Instagram @johnlcooper

Reacties

De woke-ideologie is in essentie de oude duivelse leugen (je zult als God zijn) in een nieuw jasje.
Post-modern denken staat haaks op het evangelie. Hou het volledig buiten de deur. Volledig!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen