mondkapje kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2021 door Redactie

Amerikaanse kerken heropenen hun deuren: "Met vaccin en mondkapjes veilig terug naar normaal"

Goed nieuws voor Amerikaanse christenen. Veel kerken heropenen hun deuren om gemeenteleden weer welkom te heten in de diensten, nu steeds meer mensen in de Verenigde Staten zijn gevaccineerd, meldt Relevant Magazine. "Nu we steeds meer weten over de effectiviteit van het vaccin, kunnen we stellen dat gevaccineerde kerkgangers veilig de dienst bij kunnen wonen wanneer zij een mondkapje dragen", reageert voorzitter van het Onderzoekscentrum van ziektebestrijding en -preventie dr. Rochelle Walensky.

De specialist benadrukt dat het belangrijk is dat mensen 'volledig gevaccineerd' zijn. Dat betekent dat je meer dan twee weken geleden de tweede dosis van het Pfizer of Moderna vaccin hebt toegediend gekregen of één keer geprikt bent met het Johnson en Johnson vaccin. "De onderzoeken laten zien dat wanneer je gevaccineerd bent, je veilig terug kan naar het oude normaal. Het begin is er", aldus Walensky.

Het debat over de kwestie of ongevaccineerde mensen ook toegang krijgen tot de heropende samenleving is nog gaande, ook binnen christelijke geloofsgemeenschappen. Relevant stelt dat het hoe dan ook een goed teken is dat verschillende aspecten van de Amerikaanse samenleving, zoals de kerken, opnieuw open gaan.

Reacties

G
Hoe is het mogelijk, te triest en bizar voor woorden, als je een spuit hebt gekregen EN je draagt een niet werkende mond-pamper dan kun je weer naar de kerk. De leugenachtige werkwijze en hypnose houdt maar aan. En de kerken hobbelen braaf mee in het nieuwe normaal.
L
Zolang er mondkapjes gedragen moeten worden in de kerk blijf ik via de livestream, buiten of in eigen huis gemeentezijn vieren.

Voor zover het van mij afhangt houdt ik de mondkapjes buiten mijn deur. Maar als je je mondkapje liever ophoudt in mijn nabijheid, be welcome als feel free????
J
Mond-pamper ... Ha ha, een goeie!Verder: mee eens.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen