Todd Wagner
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2021 door Patrick Goede

Pastor Todd Wagner stopt definitief als voorganger van megakerk in Dallas

Pastor Todd Wagner kwam in september al in het nieuws omdat hij tijdelijk zijn functie als pastor neerlegde vanwege de zonde van 'trots'. Een opmerkelijke en niet vaak gehoorde reden. Nu neemt de voorganger helemaal afstand van zijn functie na vele gesprekken met de oudstenraad. "We zijn er van overtuigd dat het in Jezus belang, dat van mijn familie en mij en in het belang van de Watermark Church is, dat ik terugtreed", zegt Todd Wagner in een videoboodschap aan zijn gemeente.

De Watermark Community Church startte in 1999 en trekt wekelijks 11.000 mensen naar twee locaties. Twee oudsten kondigden eerder in een statement het vertrek van de pastor aan. Drie weken geleden besloot ouderling David Leventhal zich eveneens terug te trekken omdat er een gebrek aan vertrouwen bij hem was richting Wagner als pastor. De gemeente gaat daarop in: "Ondanks een heftig seizoen leven David en Todd op goede voet met elkaar. Ze worden allebei toegevoegd aan het team van emeritus ouderlingen. We bekijken nu hoe elk van hen God het beste kan dienen op die plek."

In september zei Wagner over zijn tijdelijke terugtreden: "Zoek niet naar een schandaal. Denk er niet eens aan. Wat werkelijk schandalig is, is wanneer een christen speelt met zonde, deze negeert, of zelfs verwelkomt. Of deze christen nu gerespecteert wordt of niet. God heeft mij vrienden gegeven om mij te helpen. Trots doodt. En wat ik van mijn vrienden heb gehoord over mijzelf klinkt als trots. Dat is de zonde."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen