Duitse jongeren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2021 door Patrick Goede

Duitse jongeren opvallend vaak gelovig ondanks achteruithollende kerkgang

64 procent van de Duitse jongeren onder de 30 jaar zegt in God te geloven. Maar liefst 84 procent van de jongeren heeft weleens gebeden en tweederde van hen denkt dat God die gebeden ook hoort. Dat meldt Evangelical Focus. "De jongere generatie die niet naar de kerk gaat gelooft vaker in God, dan de oudere generatie die gedoopt is en vaker lid is van een kerk", concludeert de directeur van het onderzoeksbureau. 

Denominatie
Het grootschalige onderzoek dat werd gepubliceerd in de Duitse krant Bild meldt verder dat 48 procent van alle Duitsers zegt te geloven en 42 procent niet. Van die tweede groep is een kwart niet zo zeker van het niet bestaan van God. 1 op de 3 Duitsers geeft aan weleens een bovennatuurlijke ervaring meegemaakt te hebben. 

90 procent van leden van de de evangelische vrije kerken in Duitsland zegt er zeker van te zijn dat God bestaat. Onder katholieken is driekwart hier zeker van en leden van de Evangelisch-Lutherse kerken zijn in 64 procent van de gevallen zeker van het bestaan van God. Een zelfde soort verdeling is te zien als het gaat om de verhoring van gebeden. 73 procent van de evangelische vrije kerken, 65 procent van de katholieken en 49 procent van de Evangelisch-Lutherse kerken geloven dat hun gebeden door God beantwoord worden.

Hiernamaals
61 procent van de jongeren onder 30 in Duitsland gelooft in een leven na de dood. Voor Duitsers van boven de 60 jaar geldt dit slechts voor 23 procent. Op de vraag of Jezus opstond uit de dood beantwoordt 28 procent van de ondervraagde Duitsers bevestigend.

"De jongere generatie die niet naar de kerk gaat gelooft vaker in God dan de oudere generatie die gedoopt is en vaker lid is van een kerk", is de conclusie van de directeur van het onderzoeksbureau dat dit onderzoek uitvoerde. "Geloof en kerkgang gaan niet altijd meer samen."

Reacties

Mij verbaasd dit alles niet, ik bekeerde via youtube en ging daarna naar een kerk, gedoopt ook. Echter hoe meer ik mezelf varwijderde van de kerk hoemeer mijn geloof en vertrouwen toenam. Ik heb in Nederland geen kerk kunnen vinden voor ons 2 waar we bij willen horen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen