Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

28 april 2021 door Redactie

Paralympische kampioene getuigt van haar geloof: "Ik was heel kwaad en wilde niets met God te maken hebben"

Paralympisch zwemkampioen Jessica Long getuigt van de rol van haar geloof in haar leven en sportcarrière. Op jonge leeftijd worstelde ze met haar handicap. "Ik was heel kwaad en wilde niets met God te maken hebben", aldus Long in gesprek met the 700 Club van CBN News. Haar boosheid maakte haar een fanatieke sporter. Uiteindelijk was ze het zat om boos te zijn en veranderde het leven van Jessica Long op radicale wijze.

Jessica Long werd in Rusland geboren zonder onderbenen en door haar ouders achtergelaten bij een weeshuis. Long werd geadopteerd door een Amerikaans christelijk echtpaar. Vanaf kleins af aan wist ze dat ze anders was en werd haar verteld dat 'God haar zo gemaakt had', dit maakte haar kwaad, maar ook fanatiek. Op 14-jarige leeftijd had ze al negen gouden medailles gewonnen, ze dacht dat ze moest presteren om geliefd te worden. "Maar ik bleef me leeg en ontevreden voelen", aldus de zwemster. In 2013 gaf ze haar leven aan God na een bijzondere les bij een Bijbelstudiegroep voor vrouwen. "Ik denk dat ik er klaar mee was altijd boos te zijn. Ik was klaar met het dragen van mijn lasten. Niets kon de honger van mijn ziel stillen. Heel mijn leven had ik gehoord dat God de enige is die je behoeftes kan vervullen. Ik stapte naar voren om met een andere vrouw te bidden. 'Ik wil Hem mijn hele hart geven', zei ik tegen haar", aldus Long.

"Het was een heel bijzonder moment", vertelt de zwemster over het moment dat ze het geloof omarmde. "Ik weet honderd procent zeker dat ik alles aan Hem (Jezus, red.) heb gegeven op dat moment. Al het gewicht viel van mijn schouders en ik voelde me voor het eerst een kind van God, dat ik écht deel was van Zijn familie. Ik voel zoveel dankbaarheid en liefde voor alles van God mij heeft gegeven. Ik ben een dankbaar mens."

Jessica Long ziet nu dat ze haar identiteit niet hoeft te zoeken in haar handicap of prestaties. "Mijn identiteit is in Christus. Ik hoop dat mijn persoonlijkheid en de manier waarop ik in het zwembad aanwezig bent dat uit mag stralen. Ik weet dat ik zonder God niets en nergens zou zijn. Als ik zwem, beeld ik me in dat Hij met mij is. Hij heeft mij dit talent gegeven en ik wil het gebruiken voor het doel dat Hij voor ogen heeft. Ik geloof dat God trots op mij is", aldus de zwemster over haar geloof. "Niets zal ooit genoeg zijn, maar God is genoeg. Dat kan soms moeilijk zijn om te geloven, maar weet dat God met open armen op je wacht om je welkom te heten in Zijn familie."

Reacties

T
Mooi getuigenis! Dat doet me aan Jody Erickson-Tada denken. Dat is die vrouw die op jonge leeftijd bij het duiken haar nek brak en daardoor ernstig invalide werd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen