sean feucht let us worhsip
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 april 2021 door Nienke Alblas

Let Us Worship-samenkomsten laten spoor van opwekking achter door heel Amerika

De omstreden Let Us Worship bijeenkomsten van Sean Feucht laten een groot spoor van opwekking achter zich door heel Amerika. Op de evenementen brengt Feucht een boodschap van hoop voor mensen die lijden en leven in wanhoop. De bekende aanbiddingsleider van onder anderen Bethel Music roept de mensen volgens CBN News op om hun lasten bij de Heer te brengen en heling te vinden bij de Heilige Geest.

"Er is zo'n enorme geestelijke honger!", schreeuwt de positieve Sean Feucht in een video op zijn Twitter vanaf een evenemententerrein met een propvolle tent gevuld met meer dan tweeduizend mensen. De aanbiddingsleider is ervan overtuigd dat we leven in een tijd van opwekking en wi hier met de Let Us Worship-bijeenkomsten aan meewerken.

De bijeenkomsten startte vorig jaar aan het begin van de corona-pandemie toen veel kerken gesloten waren en de openluchtdiensten een van de weinige mogelijkheden waren voor veel gelovigen om God te aanbidden. Feucht trok naar grote steden en zocht plekken op waar Black Lives Matter protesten oplaaiden om hier het evangelie te verkondigen.

Vol enthousiasme deelt Feucht op zijn social media beelden van de diensten. Er zijn veel bewogen mensen te zien. Tijdens de events houdt men zich niet aan social distancing en werden geen mondkapjes gedragen. In een van de video's worden mensen zelfs opgetild door de menigte. "Het is zo krachtig, dit raak je nooit zat", aldus Feucht in een van de video's. "Wanneer we zeggen dat de kerk verleden tijd is, is dit wat we eigenlijk bedoelen. We komen samen onder een brug. Duizenden mensen geven hun leven aan Jezus en raken bevrijd van verslavingen en we zien radicale verzoening plaatsvinden. We zien genezing, doorbraak en wonderen. God is zo goed."

Niet iedereen is blij met de komst van de opwekkingskaravaan. Schrijfster en activiste D.L. Mayfield woonde een van de evenementen bij. "Ik kende bijna elk woord van de liederen die werden gezongen, maar ik kon niet meezingen", stelde Mayfield naar aanleiding van de concerten. "Ik verloor mijn geloof die dag, omgeven door aanbidding."


Corona
- Speciale diensten voor gevaccineerden: goed idee? 3 PKN-dominees geven antwoord
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Ons lijden bestaat uit het niet kunnen bezoeken van een terras, restaurant of pretpark
- Wordt het tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid in coronatijd? Anne Borkent antwoordt
- Segers tijdens coronadebat: "Ik kan terecht bij dertig casino's, maar niet bij mijn eigen kerk"
Meer over Corona »

Reacties

de Pinksterdag van Handelingen 2: opwekking of massahysterie?
Prachtig, deze aanbidding! Dit, met opwekking als gevolg, heeft de kerk van Amerika en ook van Nederland hard nodig!
K
Opwekking? Of massahysterie?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen