Pastors volgen een training van NET Foundation
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2021 door NET Foundation

Jaarverslag NET Foundation: inkomsten uit fondswerving stijgen

In 2020 heeft NET Foundation haar inkomsten vanuit fondsenwerving verder zien groeien, waarvoor we als organisatie erg dankbaar zijn. Deze stijging was 2,4% ten opzichte van 2019. Het is verblijdend om te zien hoe Gods werk doorgaat, ondanks de impact van de wereldwijde pandemie. Bezoeken aan het veld zijn er sinds maart 2020 niet meer geweest. Maar op het veld gaat het door; gaat God door. Hij bracht trainers in contact met NET Foundation om toegerust en begeleid te worden. Op hun beurt bereikten en bemoedigden zij in hun omgeving vele voorgangers en evangelisten, die de schatten van het Evangelie met hart, hoofd en handen uitdelen en zichtbaar maken.

Het werk breidt zich gaandeweg uit. Inmiddels is zeventig procent van het cursusmateriaal van het NET curriculum ‘Serving in God’s Vineyard’ ontwikkeld. Van de eerste vijf cursussen zijn nu ook boekjes beschikbaar in het Spaans, Engels en Urdu. In samenwerking met lokale partners zijn de cursusmaterialen doorvertaald naar lokale talen als Swahili, Amhaars, Pokot, Indi e.a.

In 2020 is het zo geheten train-the-trainer traject verder vorm gegeven. Vanuit onze NET studiecentra (in zeven landen) worden lokale voorgangers toegerust. Daarnaast wordt er ook steeds meer een beroep op ons gedaan door kerken in omringende landen (Burundi, Nigeria e.a.), om hen te ondersteunen bij de toerusting van voorgangers en evangelisten. NET zal de komende jaren hier verder op voortborduren en heeft inmiddels al een eerste groep buddy’s hiervoor in opleiding. Zo probeert NET op verschillende manieren haar missie gestalte te geven: het Bijbelgetrouw online toerusten van (leken)voorgangers, zodat zij het Evangelie met hart, hoofd en handen kunnen delen.

De stichting rust wereldwijd voorgangers toe. Dit gebeurt via een online leeromgeving, in samenwerking met lokale Bijbelscholen en ook door middel van conferenties die ter plaatse door 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen