Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2021 door Redactie

De Trappistenpodcast haalt het kroeggesprek naar de huiskamer

Vanaf 9 april verzorgen Pieter Jan Kruizinga en Marc Braad elke vrijdag de gloednieuwe Trappistenpodcast. Een podcast waarin er elke aflevering begonnen wordt met het openen van een trappistenbier. Elke week wordt het bier gedeeld met een andere spraakmakende gast en in zo’n driekwartier tot een uur gezocht naar gelijke bestaansgronden, ethische knelpunten, religieuze achtergronden en betekenis van stilte anno 2021.

Pieter Jan: "Samen met Marc Braad ben ik de Trappistenpodcast begonnen waarin we elke aflevering een gast hebben waarmee we een Trappistenbier drinken. We leggen de link tussen de ambacht van het brouwen, het geloven in een seculiere wereld en het zoeken naar stilte in tijden vol met prikkels. De insteek is niet een interview, maar een kroeggesprek waarin over en waar vragen gesteld worden; het gesprek kan alle kanten opgaan."

‘De vrije structuur van de afleveringen nemen je mee naar lang vervlogen tijden van goede gesprekken met goed bier in de kroeg’ aldus Marc Braad. Wekelijks proberen de hosts jou het VrijMiBo gevoel te geven door aan te geven welk bier er de week erop gedronken wordt. Op die manier kun je hetzelfde bier inschenken een meeluisteren met het gesprek.

De Trappistenpodcast is 9 april gestart en is te beluisteren én te zien op Spotify, YouTube en de bekende podcastkanalen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen