Dirk van Duijvenbode
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2021 door EO BEAM

Darter Dirk van Duijvenbode schaamt zich niet voor zijn geloof: "Bidden geeft rust"

"Ik denk dat vrijwel niemand in de dartwereld christelijk is. Vroeger had ik de grappen daarom meer laten gaan, maar nu zeg ik wel sneller dat ik geloof", zegt Dirk van Duijvenbode (28) in gesprek met EO BEAM. De geboren Katwijker, bijgenaamd Titan of Aubergenius, is sinds 2011 een Nederlands professioneel darter. Vorig jaar stond hij nog in de finale van de World Grand Prix.

De darter volgde in het verleden een Alpha cursus. "Daardoor ben ik zelf ook weer sterker gegroeid in mijn geloof." Hij geeft toe dat het geloof momenteel geen grote rol in zijn leven speelt. "Ik weet eigenlijk ook niet zo goed waarom. Ik heb best wel veel vragen en moeite met bepaalde dingen en daardoor vind ik het altijd lastig om mijn plek te vinden." Schamen voor zijn christelijke afkomst vindt Van Duijnvenbode niet nodig. "Kijk bijvoorbeeld naar het verhaal van Petrus. Als je niet vertelt over je geloof, wat ben je dan voor christen?"

"Soms bid ik voorafgaand aan een toernooi, maar ik bid nooit voor een overwinning, daar geloof ik niet in. Ik heb meer gewoon iets van ‘sta mij bij, leid de weg’ en dan zie ik wel wat er gebeurt. Dat geeft rust."

Bekijk ook onderstaande video en lees hier het volledige interview op de site van EO BEAM:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen