Sujatha
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 april 2021 door GlobalRize

Sujatha reist honderden kilometers om mensen de bereiken met evangelie

Een van onze mentoren uit India, Sujatha, doet iets waar we nog niet eerder van gehoord hebben: ze print de online bijbelbasiscursus uit en reist er honderden kilometers mee door het land.

Sujatha constateert dat evangelisten uit afgelegen gebieden weinig (bijbel)kennis hebben en de toegang tot internet vaak moeten missen. Ze besluit deze mensen onderwijs te gaan geven met behulp van uitgeprinte lessen van de Bijbelbasiscursus in de lokale taal van de mensen.

Sujatha heeft een universitaire opleiding gevolgd en heeft een goede baan. Maar ze wil maar een klein deel van de week aan haar betaalde baan besteden, zodat ze meer kan doen in Gods Koninkrijk.

Sujatha heeft een universitaire opleiding gevolgd en heeft een goede baan. Maar ze wil maar een klein deel van de week aan haar betaalde baan besteden, zodat ze meer kan doen in Gods Koninkrijk. Haar man steunt haar in het werk en samen reizen ze honderden kilometers met vreugde, in het vertrouwen dat de Here voor Zijn werk zorgt. Hier volgt een kort verslag.

Zeven evangelisten
Op 16 januari begint Sujatha met een Bijbelbasis-klasje. Ze noemt het haar offline bijbelschool. Zij print hiervoor de verschillende lessen van de cursus uit en neemt die mee naar een gebied waar geen computers beschikbaar zijn. Zo geeft ze aan verschillende mensen live les. Aan deze cursus doen zeven evangelisten mee, die in verschillende gebieden werken. Ze worden erg bemoedigd door haar uitleg en beginnen meteen met de cursus.

Daarna reist ze naar een andere staat door om ook daar de cursus te introduceren. In dit gebied zijn hardwerkende jonge evangelisten actief, die te maken hebben met onderdrukking door de overheid. God geeft haar een mooie ontmoeting met deze helden van Christus. Tijdens de vier dagen van haar verblijf ontmoet ze verschillende pastors en evangelisten en deelt ze kopieën van de cursus uit.

Op 30 januari gaat ze weer op pad, naar een gebied waar ze tien evangelisten uitleg geeft.

Het is haar verlangen om het evangelie in het verre noorden te brengen, omdat daar nauwelijks of geen christenen wonen. Dat is meer dan 1500 km verwijderd van haar woonplaats!

Zelfstandig
Nadat ze de evangelisten een introductie geeft over de cursus, moedigt ze hen aan de cursus eerst zelf helemaal af te maken. Daarna kunnen ze de cursus weer kopiëren en deze aanbieden aan hun gemeenteleden.
Inmiddels heeft ze voor drie verschillende gebieden een lokale coördinator aangewezen, die dit werk zelfstandig kunnen voortzetten. Naar sommige pastors verstuurt ze ook audio-opnames met uitleg van de verschillende lessen.

Verre noorden
Het is prachtig om te horen hoeveel moeite Sujatha en haar echtgenoot doen om deze mensen te bereiken. Ze voorzien hiermee in een behoefte, want er is veel interesse voor de cursus. Sujatha wordt geholpen door Azaad, de ex-moslim over wie we eerder schreven. Ze zorgt dat cursisten die met goed gevolg de cursus afmaken een certificaat krijgen. Dat betekent veel voor deze mensen, die vaak weinig opleiding genoten hebben.

Ze vraagt ons dan ook God te danken voor deze rijke zegen. Tevens vraagt ze om gebed, omdat het voor veel evangelisten lastig of onmogelijk is om de cursus te kopiëren. Zij moeten dan telkens ver reizen en kosten maken om verder te kunnen met de cursus.
Ook is het haar verlangen om het evangelie in het verre noorden te brengen, omdat daar nauwelijks of geen christenen wonen. Dat is meer dan 1500 km verwijderd van haar woonplaats!

Benieuwd naar het werk van GlobalRize? Kijk hier!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen