Greg Laurie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2021 door Jeffrey Schipper

Voorganger Greg Laurie: "Coronavaccin is niet het teken van het beest"

Sommige christenen vragen zich al maandenlang af of het coronavaccin het zogenaamde "merkteken van het beest" uit Openbaring 13 zou kunnen zijn. De invloedrijke Amerikaanse voorganger Greg Laurie maakt duidelijk dat de Bijbel die mogelijkheid uitsluit.

"Wanneer mensen het merkteken van het beest tot zich nemen zullen ze tegelijkertijd trouw zweren aan de antichrist", zegt Laurie. "Zonder openbaring van de antichrist is er dus ook geen merkteken. En de antichrist kan niet geopenbaard worden tot de terugkomst van Jezus Christus en ons in de hemel opneemt", zegt hij verwijzend naar de opnameleer die volgens eindtijd-deskundige Jeroen Koornstra omstreden is. Eerder vertelde evangelist Jaap Dieleman waarom de opname in zijn ogen wél goede papieren heeft. Laurie verwijst naar 2 Tessalonicenzen 2:7-8, waar sprake is van 'iemand is die hem [de antichrist] weerhoudt, totdat hij uit het midden verdwenen is'.

Laurie: "Ik weet dat ik me hier niet populair mee maak, maar we zijn er nog niet. Dus verspil geen tijd aan de vraag of je het merkteken van het beest kunt ontvangen of wie de antichrist - die zich nog niet heeft geopenbaard - is. Concentreer je op Jezus en volg Hem. Kijk omhoog: je verlossing is nabij."

Vorig jaar maakte collega-voorganger Guillermo Maldonado een opmerkelijke vergelijking tussen Openbaring 13 en het coronavaccin. In dit CIP-interview legde theoloog Jan Hoek uit, waarom die vergelijking "ons op het verkeerde been zet". "Veel mensen die zich niet laten inenten zijn geen volgelingen van Christus en hebben niet-religieuze bezwaren om vaccinatie te weigeren. Het merkteken waar Openbaring 13 over spreekt maakt onderscheid tussen kinderen van God en de rest van de wereld. Bij het coronavaccin is dat absoluut niet het geval."

Onlangs kreeg evangelist Jaap Dieleman veel kritiek over zich heen vanwege de verspreiding van zijn magazine Eyeopener. De kritiek richtte zich met name op pagina 16, 17 en 18 van het magazine. Dieleman spreekt daar over de schaduwkanten van het coronavaccin en stelt even later dat wie het vaccin weigert onthoofd zal worden op basis van Openbaring 13. De evangelist stelt niet dat het vaccin het teken van het beest is, maar een opmaat naar dit teken. "De wijze waarop ik het geschreven heb, had beter gekund", gaf hij later toe.

Reacties

Greg Laurie sluit met wat hij hier zegt, dus niet uit wat Dieleman vind. Het opmerkelijke van deze tijd, is dat de hele wereld wordt gericht naar één punt en dat vrijwel ieder mens, evangelisch, moslim, homo, hetero, katholiek....of wat dan ook, het hiermee eens is.

Dat is behoorlijk eng, kan ik je vertellen.
Fred, ik lees toch duidelijk dat Greg Laurie terecht wél elk verband tussen het vaccin en het merkteken van het beest uitsluit. Dit is in tegenstelling met wat Dieleman zegt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen