Craig Scott
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2021 door Patrick Goede

Craig verloor zijn zus bij bloedbad Columbine High School: "Hen vergeven leerde mij het los te laten"

22 jaar geleden stapten twee scholieren de Columbine High School binnen om daar 12 tieners van het leven te beroven. Craig Scott verloor zijn zus Rachel Joy Scott die als eerste werd neergeschoten. Toch kon hij het de daders uiteindelijk vergeven. "Een paar jaar lang zat ik vol woede, vergeving was uiteindelijk een genezingsproces. Daardoor kon ik het echt loslaten", zegt Scott in de Pureflix podcast.

Craig was die dag in de bibliotheek aan het leren toen hij buiten knallen hoorde. Hij dacht in eerste instantie dat het een grap was van studenten in hun laatste schooljaar maar dat veranderde al snel. "Er rende een lerares helemaal overstuur naar binnen en ze zei dat er twee jongens buiten op leerlingen aan het schieten waren. Het voelde niet echt, het leek onecht."

Toneelstuk
De geweerschoten klonken steeds dichterbij en toen werd het voor Craig steeds duidelijker dat het echt gebeurde. "Toen raakte ik volledig overmand door angst. Ik voelde een klein stemmetje tot mij spreken die mij zei stil te blijven. En ik werd stil. Ik realiseerde het mij toen niet maar ik denk dat het mijn leven heeft gered."

De schutters lopen door de bibliotheek en pesten daar kinderen om hen vervolgens neer te schieten vanwege hun kledingkeuze of omdat ze gelovig zijn. "Het was alsof ze een toneelstuk opvoerden, als in een film, ze hadden er plezier in terwijl ze ermee bezig waren", vertelt Scott. Twee van zijn vrienden die naast hem zitten worden doodgeschoten. "Ik dacht dat ik dood zou gaan, ik dacht het voorbij was."

Tegen de tijd dat de schutters de bibliotheek uit wandelen hebben ze daar tien scholieren omgebracht en nog eens twaalf verwond. "Toen had ik het gevoel dat God tot mij sprak, ik ben er voorzichtig mee om te zeggen dat God sprak, maar er was een alwetende, bijna hoorbare stem die zei: 'Ga hier weg'."

Vergeving
Scott wist op dat moment niet waar de schutters waren maar vluchtte naar buiten terwijl hij onderweg andere studenten aanmoedigde naar buiten te gaan. Buiten verschool hij zich achter een politiewagen en gevoelens van opluchting en pijn maakten zich van hem meester. De ellende was helaas niet voorbij. Iemand wees hem op het lichaam van een meisje. "Ik zag het lichaam maar herkende haar niet, ik keek op dat moment naar het lichaam van mijn zus."

De vergeving die Scott na jaren kan opbrengen voor de daders van de moord op zijn zus, werken helend voor Craig. "Vergeving was het grootste genezingsproces. Ik was zo kwaad gedurende een aantal jaren. Hen vergeven leerde mij echt om het los te laten."

Reacties

W
Rachel Joy Scott was een echte discipel van Jezus.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen