bidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2021 door Redactie

Kerken en moskeeën in Hilversum openen deuren om te bidden voor zieke burgemeester

Veel inwoners van Hilversum reageerden afgelopen week geschokt op het nieuws dat burgemeester Pieter Broertjes in het ziekenhuis is opgenomen met een hersenontsteking. Gelukkig lijkt het erop dat de burgervader volledig kan herstellen. De St. Vituskerk is woensdag speciaal opengegaan zodat mensen konden bidden, een kaarsje opsteken of een kaartje schrijven aan de zieke burgemeester.

Pastoor Jules Dresme schrok van het nieuws dat de burgemeester ziek was en naar alle waarschijnlijkheid maandenlang is uitgeschakeld. Daarom besloot hij wat te gaan doen, zo vertelt hij tegenover De Telegraaf. “Hij werkt al jaren dag en nacht voor Hilversum en alle inwoners. Steunt iedereen in moeilijke tijden. Springt in de bres voor de horeca. Nu moeten we hem steunen en kracht geven voor zijn herstel”, legt de pastoor desgevraagd uit.

Daarom besloot de pastoor woensdag de deuren van zijn kerk te openen. Hij overlegde daarover eerst met de vrouw van de burgemeester en zij vond het een mooi initiatief. Gedurende de dag konden inwoners van Hilversum de kerk in om te bidden of een kaarsje op te steken. Ook was er de mogelijkheid een persoonlijke boodschap aan de burgemeester achter te laten. Daar gaven veel mensen gehoor aan. Er werden ook tal bloemen bezorgd die uiteraard bij de familie afgeleverd zijn.

Het voorbeeld van de St. Vituskerk werd al snel gevolgd door andere kerken en moskeeën in Hilversum. Ook zij openden hun deuren zodat mensen konden bidden voor het herstel van de burgemeester.

Reacties

C
Goed om te doen. Dat steekt een mooi voorbeeld af naar buiten.

Min wens dat dhr. Broertjes mag herstellen, het is nooit Gods plan vpoor leed maar herstel

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen