Mike Pence
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2021 door Patrick Goede

Uitgeverij weerstaat roep om 'cancellen' boeken Mike Pence door werknemers

CEO Jonathan Karp van uitgeverij Simon & Schuster heeft de roep en druk om boeken van oud vice-president Mike Pence in de ban te doen, weerstaan. De CEO heeft in een brief aan zijn werknemers uitgelegd waarom hij er bewust niet voor kiest de boeken te 'cancellen' en toch uit te geven. "We komen elke dag naar ons werk om uit te geven en niet om te cancellen, dat is de meest extreme beslissing die een uitgever kan maken."

Die beslissing zou volgens Karp haaks staan op de missie van het bedrijf om een zo divers mogelijk palet aan meningen aan te bieden. "We zullen daarom doorgaan met de overeenkomst om de boeken van Mike Pence uit te geven. Als uitgever hebben we klachten gehad uit beide kampen in deze gepolariseerde tijd", zegt Karp volgens Christian Headlines.

De werknemers waren een petitie gestart om de boeken van Pence niet uit te geven. Pence werd in de petitie beschuldigd van racisme, seksisme, homofobie, transfobie, xenofobie, islamofobie, antisemitisme en geweld. 

Reacties

K
Die hele cancelcultuur is sneu en zelfs gevaarlijk. Sneu omdat het gewoon pesten van en door volwassenen is. En gevaarlijk omdat het rechtstreeks in gaat tegen de vrijheid van meningsuiting.
De (links-liberale) verdraagzaamheid loopt op zijn laatste benen; ze neigt zo langzamerhand naar totalitarisme.

Een andere mening, of een opvatting die de eeuwen heeft doorstaan -zoals de Bijbelse- mogen niet meer. Een frontale aanval is gaande.
A
Het is triest dat eeuwen van beschaving teloor gaan door links- liberale, bijkans goddeloos communistische, cancelcultuur die hand over hand aan invloed wint, omdat zoveel mensen opgehouden zijn met nadenken, en zich laten leiden door de zwarte krachten, die uit zijn op het vestigen van gedachtenterreur. Het aan banden leggen van uitgevers, is gelijk aan de ‘boekverbrandigen’ uit de middeleeuwen. met name christenen zouden zich verre moeten houden van enig begrip hiervoor

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen