Erika Kika Nieto
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2021 door Patrick Goede

Vlogger wil dat haar verwijderde video over traditionele huwelijk opnieuw wordt geplaatst

De Colombiaanse vlogger Erika “Kika” Nieto maakte onlangs een video over het traditionele huwelijksbeeld, een verbintenis tussen een man en een vrouw. Op last van de rechter werd de video van het internet gehaald. De vlogger klopt nu aan bij een hoger gerechtsorgaan in haar land om de video weer online te krijgen, dat meldt de Christian Post. "Iedereen moet vrij zijn om een overtuiging te delen", zegt Nieto.

"Ik wil oprecht zijn tegenover mijn volgers zonder gecensureerd te worden of bang te zijn voor represailles. Ik wil niet dat anderen bang zijn om hun stem te laten horen en hun visie te delen. Door mij uit te spreken hoop ik op meer tolerantie voor verschillende opvattingen", aldus Nieto.

Nieto zei in haar video na een vraag van een kijker dat ze geloofde dat God man en vrouw had geschapen om met elkaar te zijn. Ze zei daarbij dat ze niet geloofde dat het goed was als mannen met mannen trouwen en vrouwen met vrouwen, maar dat ze dat wel tollereerde.

Reacties

K
Mooie reactie in het artikel onder het bericht op de Christian Post:

As someone who supports LGBTQ rights 100%, including the right to marry in any nation, I also support Ms. Nieto's right to show a video supporting her beliefs, 100%. Gays had to hide behind in secret and at underground bars for too long. It is now improper and morally wrong to make someone with "traditional" beliefs hide in the closet about her own beliefs.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen