christelijke universiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2021 door Patrick Goede

Christelijke universiteit klaagt overheidsbeleid Biden aan om genderneutrale voorzieningen

Een christelijke universiteit in Missouri klaagt het gender-neutrale beleid van president Biden aan vanwege het verplichte openstellen van campus-faciliteiten aan transgenders. "De overheid kan en mag slaapkamers die voor vrouwen bedoeld zijn niet openstellen voor mannen op basis van een politieke en ongepaste herdefiniëring van geslacht", zegt Julie Marie Blake, die de belangen van de school behartigt volgens de Christian Post.

Blake vervolgt: "Vrouwen moeten niet gedwongen worden om privéruimtes als douches en slaapkamers te delen met mannen en scholen moeten niet gestraft worden vanwege hun overtuigingen als het om huwelijk en biologisch geslacht gaat. Het overheidsbeleid van Biden gaat verder met het tot slachtoffer maken van gelovige vrouwen en meisjes door hun legale bescherming niet te waarborgen, dat moet stoppen."

De nieuwe wet van Biden is bedoeld om discriminatie op basis van geslacht en seksuele voorkeur aan het licht te brengen. De scholen is gesommeerd om binnen 100 dagen hun beleid hierop in te richten. Het Amerikaanse Hooggerechtshof besloot begin dit jaar dat iemand niet ontslagen mocht worden op basis van zijn transgenderidentiteit. Deze uitspraak gold alleen voor de werksfeer en had geen toepassing op situaties als scholing en verblijf. 

Reacties

Als christenen zijn we geroepen om onze medemensen lief te hebben en hen niet te verachten of te verwerpen, maar mogen we ons a.u.b. houden aan wat God bedoeld heeft? En God wil dat mensen die lijden aan genderdysforie (een identiteitsprobleem), ervan verlost worden door de kracht van de Heilige Geest, net zoals iemand van anorexia verlost kan worden.
K
Het invalidentoilet is ook genderneutraal. Je kan ook gewoon denken in oplossingen, in plaats van vooral principiële problemen. Alsof gelovige vrouwen en meisjes een status aparte hebben.
@ Kees van der Vliet

Denken in oplossingen is uiteraard niet verkeerd. Maar we moeten oppassen voor pragmatisme, dat indruist tegen goddelijke principes die tot ons welzijn en ten leven gegeven zijn. Wat een zgn. pragmatische oplossing lijkt te zijn, kan later een groot probleem blijken op te leveren.

Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen