Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 april 2021 door Redactie

Opnieuw kritiek op Gert-Jan Segers: 'Schaamteloze opportunist'

Gert-Jan Segers stelde tijdens het partijcongres afgelopen zaterdag dat hij met zijn kritiek op Mark Rutte wellicht teveel de man en te weinig de bal gespeeld had. Toch bleef hij achter de inhoud staan: ChristenUnie neemt niet deel aan een nieuw kabinet met Rutte als premier. Het zorgt nog steeds voor veel kritiek. Ook politiek commentator Wouter de Winther haalt in zijn column in De Telegraaf hard uit naar Segers.

‘CU-leider Gert-Jan Segers, die niet in de Tweede Kamer maar in een interview probeerde de winnaar van de verkiezingen te lozen, heeft het verbruid in de coalitie’, schrijft De Winther in zijn column. Hij doelt daarmee op het feit dat Segers namens de ChristenUnie de motie van wantrouwen in de Tweede Kamer niet wilde steunen, maar enkele dagen later wel kabinetsdeelname uitsloot als Rutte premier zou worden. Segers stelt de motie van wantrouwen niet gesteund te hebben omdat het land in deze coronacrisis (demissionair) leiding nodig heeft.

Maar De Winther gaat nog veel verder in zijn column: ‘Ook buiten de VVD staat Segers inmiddels op hoog niveau bekend als een ‘schaamteloze opportunist’ die ‘gegokt en verloren heeft’ en op weg is naar de oppositie.’ Met de aanhalingstekens geeft de politiek commentator aan dat het niet zijn woorden zijn, al maakt hij daarbij niet duidelijk waar de uitspraak dan wel vandaan komt, of het een letterlijk citaat is en van wie dit citaat dan is.

Toch besluit hij met een compliment: ‘Het is een treurig einde van de kabinetsdeelname waarin de CU verantwoordelijkheid durfde te nemen waar anderen bedankten.’

Lees ook: Gert-Jan Segers nuanceert uitspraken over Rutte: "Meer op de man dan op de bal".

Reacties

K
Ach, het is de Telegraaf maar.

Segers is geen opportunist, die o zo graag mee wil regeren. Segers beseft veel meer dan alle stemmers op Rutte, dat het gelieg en gedraai van Rutte rondom Omzicht (en dat was niet bepaalde de eerste keer), gewoon domweg niet meer acceptabel is, voor iemand die wil leven vanuit zijn christelijk geloof.

Daarbij heeft Segers oneindig veel meer oog voor alle slachtoffers van de toeslagenaffaire.
Inmiddels is duidelijk dat het een gemeenschappelijk regeringsbesluit was de tweede kamer niet volledig te informeren. Leugens dus. Daar heeft CU dus zelf aan meegewerkt. Laat dhr. Segers dat eerst maar eens uitleggen.
Het laatste nieuws, naar buiten gebracht door RTL, toont aan dat ook de CU bewindslieden ingestemd hebben met het achterhouden van informatie over de toeslagen-kwestie. En dat in het kabinetsberaad Omtzigt verweten werd zich niet aan deze regel te houden. Segers heeft minstens boter op zijn hoofd en daarmee geconfronteerd zijnde zal hij wel bakzeil gehaald hebben door t.o. Rutte het boetekleed aan te trekken. Beschamend allemaal. De leugen regeert in alle partijen.
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen