sorry
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2021 door Patrick Goede

Pastor maakt excuses na oproep aan vrouwen om slank en seksueel aantrekkelijk te blijven

Pastor Stewart-Allen Clark die in februari van dit jaar in een preek vrouwen opriep om slank en seksueel aantrekkelijk te blijven voor hun man, heeft zijn excuses aangeboden. Dat meldt de Christian Post. Na een storm van kritiek legde de pastor van de First General Baptist Church in Malden tijdelijk zijn functies neer. "In de preek heb ik uitspraken gedaan die als onbijbels gezien worden", zegt Clark.

Hij vervolgt: "Aan de vrouwen in de kerk, in onze gemeenschap en die online via de livestream gekeken hebben, wil ik mijn excuses aanbieden. Ik heb diepgaand spijt van de pijn en ellende die ik jullie bezorgd heb met mijn woorden", aldus Clark in een statement.

Het is nog niet duidelijk wanneer de pastor weer achter het preekgestoelte plaatsneemt. Hij is wel weer door de oudsten in genade aangenomen. De pastor gebruikte destijds een bijbeltekst uit 1 Korinthe 7 over het lichaam van de vrouw dat de man toebehoort in het huwelijk om zijn punt te maken. "Dus als ze er geen zin in heeft, pak dan je lichaam", zei hij.

Hij vertelde in de beruchte preek verder dat mannen een aantrekkelijke vrouw nodig hebben en dat zijn eigen vrouw daarom een afslankprogramma volgde na het baren van drie kinderen. Na een reactie van artiest Reagan Williams op de livestream ontstond er ophef over Clarks preek.

Lees ook: Pastor in therapie nadat hij vrouwen opriep om seksueel aantrekkelijk te zijn voor hun man.

Reacties

' Dus als ze er geen zin in heeft, pak dan je lichaam', hoe ernstig is deze gedachte! Heeft Jezus niet geleerd dat mannen met hun vrouwen moeten omgaan als met 'brozer vaatwerk' en zij hun vrouwen moeten liefhebben en dienen zoals Hijzelf de gemeente?

Je lichaam geven aan een man die zo met je omgaat, is niet zwaar.Iemand die jou meent te kunnen gebruiken als jij geen zin hebt, is een verkrachter.

J
Als de persoon op de foto die predikant is,

zou ik zeggen: volg je eigen raad op en ga een afslankprogramma volgen.

Heb je dat succesvol afgerond, en geruime tijd gestabiliseerd, volgehouden

dan heb je MOGELIJK het begin van recht van spreken!

Goed voorbeeld doet vaak volgen.

of te wel:

Vriend: -- Geen woorden, maar EERST DADEN!

Christus is voor mij gestorven, toen ik nog Zijn vijand was!

Aan zo Iemand mijn leven toewijden is ´het minste´ dat ik doen mag!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen