Christenen voor Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2021 door Redactie

Goed nieuws voor Christenen voor Israël: motie gelijke behandeling aangenomen

De Tweede Kamer heeft gestemd voor gelijke behandeling wat betreft de etikettering van producten uit betwiste gebieden. De handhaving die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toepast op producten uit Israëlische nederzettingen, moet het voortaan ook op producten uit andere betwiste gebieden toepassen, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

In de aangenomen motie constateren Roelof Bisschop (SGP) en Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) dat producten uit de betwiste Westelijke Sahara worden verkocht als Made in Morocco, maar dat de NVWA nog niet handhaaft op etikettering van deze producten. Tegelijkertijd handhaaft de NVWA wel op “etikettering van producten uit de betwiste Palestijnse gebieden”. Bisschop en Van der Plas verzoeken de regering daarom “ervoor te zorgen dat gelijke gevallen gelijk behandeld worden, en iedere vorm van rechtsongelijkheid te voorkomen”. Deze kwestie werd actueel vanwege een boete voor Christenen voor Israël.

De motie kon op steun van een meerderheid van de Kamer rekenen. CU, SGP, CDA, VVD, JA21, BBB, FVD, PVV en 50PLUS stemden voor. D66, SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, VOLT, DENK en BIJ1 stemden tegen de motie. Het aannemen van de motie betekent dat de NVWA niet langer alleen op de etikettering van producten uit Israëlische nederzettingen kan handhaven. De NVWA moet voortaan streven naar een gelijke behandeling en dezelfde handhaving toepassen op de etikettering van producten uit alle betwiste gebieden in de wereld, maakt het CIDI duidelijk.

Foto: Israël Producten Centrum | Christenen voor Israël

Reacties

J
Opmerkelijk uitslag vanuit de kamer. Het toont het ware gezicht van de partijen die tegen stemden. Dat is zeer bedenkelijk. Dit alles vervuld met dankbaarheid - ook vanwege de petitie die getekend kon worden om aan deze ongelijkheid een einde te maken.
W
God waakt over Zijn oogappel.

En wij zijn schatplichtig aan het Joodse volk op grond van het feit dat wij alle hemelse schatten via de Thora en de Heer Jezus van Nazareth, onze Heer en Messias, ontvangen hebben.

De apostel Paulus zet dat haarfijn uiteen in de Romeinenbrief.

Laten we Christenen voor Israël een hart onder de riem steken.
J
Fase EEN, politieke akkoordverklaring is gerealiseerd.

Fase TWEE: ZORGEN dat het in de UITVOERINGS fase, de handhaving wordt doorgevoerd.

God waakt al enkele millennia over Zijn oogappel.

Dagelijks gebed is en blijft prachtig en als basis noodzakelijk!

MAAR:

HOE kan ik op dit specifieke terrein als Christen mijn schatplicht aan het Joodse volk betalen?

Iemand Ideeën?

Zin om mee te doen?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen