Krystal Cox (links) ontving brief van kerk wegens homoseksualiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2021 door Redactie

Amerikaanse kerk dreigt vrouw te verbannen door homoseksuele relatie: ouderlingen onder vuur

Een groep ouderlingen van Woodstock Church of Christ in het Amerikaanse Georgia dreigt in een brief een vrouwelijk gemeentelid te verbannen uit de kerk wegens haar homoseksuele relatie. Krystal Cox (links op de foto) scheidde recent van haar man en heeft sinds december een relatie met een vrouw. De christelijke vrouw wordt door de ouderlingen gevraagd haar gedrag aan te passen of de kerk te verlaten, meldt de Christian Post. Na het openbaar worden van de brief liggen de ouderlingen van Woodstock onder vuur.

Krystal Cox plaatste op haar Instagram-pagina de brief die de ouderlingen van Woodstock naar de vrouw stuurde. Ze proberen in de brief haar duidelijk te maken dat ze sinds haar homoseksuele relatie startte in december ingaat tegen het onderwijs van de behoudende kerk. "We hebben het idee dat het cruciaal is dat we je herinneren aan het feit dat de Heer homoseksualiteit afkeurt en dit geen plaats heeft in een relatie met God die Hem behaagt", staat in de brief.

Er is grote kritiek op de brief van de kerk en de toon waarop de vrouw terecht wordt gewezen. Volgens de critici hebben de ouderlingen niet het recht en de autoriteit om te beslissen hoe de christelijke vrouw zich moet gedragen en kunnen zij geen voorwaarden stellen aan haar kerkgang. Op de website van de kerk wordt een verdere verklaring gegeven voor de manier waarop de brief tot stand is gekomen. 'Ons gezag op het gebied van religieuze zaken is enkel op de Schrift gebaseerd. We streven ernaar om in onze organisatie, ons geloof, onze aanbidding en ons werk geleid te worden door Gods heilige Woord', staat op de website van de gemeente. 'We onderwijzen en bewaren de kerk door middel van een zuivere leer en vermanen hen die niet naar deze waarheid handelen.'

Cox geeft aan dat het niet haar intentie was om de kerk zwart te maken en een discussie te starten. Ze wil vooral openheid creëren over homoseksualiteit binnen de kerk. "Ik heb niet het gevoel dat wat ik doe verkeerd is. Ik kijk naar mijn relatie en zie hoeveel liefde ik voor mijn vriendin voel. Dan denk ik: hoe kunnen mensen dit bestempelen als 'fout'?", aldus Cox.


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Reacties

Heel bedroevend dat men zich alleen maar door misleidende gevoelens laat leiden, en niet door Gods heilzame Woord. En juist dat heeft het allerbeste met ons voor.
K
Dat een geloofsgemeenschap op enig moment de tucht toepast, is volkomen bijbels. Maar net zoals in het echte leven, ga eerst eens praten, voordat je boze brieven gaat schrijven.

Wat mij verder nog wel opvalt, is dat meestal de toegang tot de sacramenten wordt ontzegd en men geen leidinggevende functies meer mag vervullen. Het letterlijk verbannen uit de geloofsgemeenschap (als in geen toegang meer tot de diensten) is wel heel ongebruikelijk (ook al zou je dat nog wel kunnen onderbouwen met de woorden van Paulus).
W
De foto spreekt boekdelen.

Quote - Volgens de critici hebben de ouderlingen niet het recht en de autoriteit om te beslissen hoe de christelijke vrouw zich moet gedragen en kunnen zij geen voorwaarden stellen aan haar kerkgang.

Ik geloof dat hier veel meer mensen terecht gewezen dienen te worden, wat een geestelijke armoede.
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen