Arbeidsmirgranten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

28 april 2021 door Dirk van Genderen | Christianity Today

Arbeidsmigrant Marisol Lopez was wanhopig: "God heeft ons huwelijk gered"

Eén van de meest vruchtbare grondgebieden is te vinden in de San Joaquin Valley in Californië. Er worden meer dan 250 verschillende gewassen verbouwd. De totale waarde van de productie van dit gebied ging vorig jaar richting de twintig miljard dollar. Er werken vele duizenden Latino’s, velen zonder verblijfsvergunning. Het werk is buitengewoon zwaar, de arbeidsomstandigheden zijn zeer matig, de inkomsten minimaal.

Twee van deze werkers zijn Joel en Marisol Lopez. Ze moeten keihard werken om in hun eigen onderhoud en dat van hun drie kinderen te kunnen voorzien. Het werk valt hun steeds zwaarder. Marisol vreest dat ze het niet lang meer vol zal houden. Ze is wanhopig, want hoe kan ze dan nog voor hun kinderen zorgen? Ook hun huwelijk komt daardoor onder druk te staan.

"Ook al weten ze niet wat de toekomst zal brengen, ze weten dat God met hen meegaat."

Juist op dat moment komen ze in aanraking met dominee Martin Medina, die met andere vrijwilligers een kerkje is begonnen voor deze Latino’s. Hij wil hoop bieden en het Evangelie doorgeven.
Hij ziet het gebeuren dat mensen weer hoop krijgen als ze de Heere Jezus leren kennen en deel uit gaan maken van de gemeente. "Ook al weten ze niet wat de toekomst zal brengen, ze weten dat God met hen meegaat."

"God kent mij en zorgt voor mij"
Joel en Marisol komen juist als ze het zo zwaar hebben en ook veel arbeiders besmet zijn met corona in contact met dit kerkje en met dominee Medina. God ziet hen in hun nood en ontfermt Zich over hen. Ze komen tot geloof in de Heere Jezus.
Hun hele leven verandert. Marisol vertelt: "Ik ontdekte dat God mij kent en voor mij zorgt. Hij betoont mij Zijn liefde en dat geeft mij kracht om door te gaan."
Marisol en Joel doen in de weekenden nu ook vrijwilligerswerk voor de kerk. Joel: "Ik doe het uit liefde voor de Heere Jezus. Het grootste geschenk is dat we Hem hebben leren kennen. Het is mijn verlangen Hem te dienen uit liefde."

Joel vertelt: "Ons huwelijk is nog nooit zo hecht geweest als nu. Door Hem. Onze enige hoop is in Christus. Hij geeft ons kracht, zal altijd bij ons zijn en met ons meegaan."
En Marisol vult aan: "De Heere ondersteunt ons, Hij heeft ons weer overeind geholpen. We weten dat we eenmaal onze beloning van Hem zullen ontvangen, Zijn eeuwige heerlijkheid, Zijn genade, Zijn zegen. Dat gaan oneindig ver uit boven alles wat we in dit leven aan bezittingen kunnen hebben."

Bovenstaand artikel verscheen via Christianity Today in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen