Vliegen voor het Koninkrijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET MAF

 

Kijk terug: livestream 'Vliegen voor het Koninkrijk'

Kijk de MAF-livestream ‘Vliegen voor het Koninkrijk’ terug! Persoonlijke en aangrijpende verhalen van MAF-piloten staan je te wachten. Dagelijks vliegen zij voor Gods Koninkrijk en maken Gods grootheid van dichtbij mee. Host Jurjen ten Brinke leidt de avond en Marcel en Lydia Zimmer verzorgen de muziek. Als voorproefje vertelt livestreamgast Reinier Kwantes over twee vluchten die hem nog levendig bijstaan.

“De vluchten ter ondersteuning van kerk en zending vond ik persoonlijk het mooiste om te doen. Twee vluchten die me nog goed bijstaan waren bestemd voor het vervoer van Open Doors. In het grensgebied tussen Soedan en Zuid-Soedan worden verschillende bevolkingsgroepen vervolgd. Ook de christenen. Open Doors ondersteunt de vervolgde kerk in dat gebied. Een groep kerkleiders was naar de grens met Zuid-Soedan gekomen waar ik ze ophaalde en naar een veilige plek vloog waar ze gedurende een maand werden toegerust en traumazorg ontvingen. Toen ik hen ophaalde oogden ze vermoeid en bezorgd, maar toen ik hen een maand later weer ophaalde en terugbracht naar de grens met Soedan was de stemming heel anders. Ze waren opgewekt en vol energie! En dit terwijl ze weer naar de vervolging en moeilijkheden terugkeerden. Ik vond het bijzonder om deze broeders terug te vliegen. Zij voerden zwaar werk uit voor Gods Koninkrijk.”
Reinier Kwantes, voormalig MAF-piloot

Tijdens 'Vliegen voor het Koninkrijk' gaat Reinier Kwantes, voormalig F-16 en MAF-piloot, in gesprek met Pieter Room, vlieginstructeur bij de Luchtmacht. Zij praten over de overstap van piloot Koninklijke Luchtmacht naar piloot bij MAF. Kees Janse, piloot op Papoea, vertelt over de keuzes die hij pas moest maken voor een ambulancevlucht. Beelden uit Angola laten zien waar lokale kerken ondanks hun armoede toch voedsel konden delen met andere kerken. De avond wordt gehost door Jurjen ten Brinke en voor muzikale afwisseling zorgen Lydia en Marcel Zimmer. Dit en nog meer is te zien op Koningsdag!

Meer informatie op maf.nl/livestream