India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2021 door Patrick Goede

Christelijk Indiaas gezin aan huis gekluisterd na aanval door knokploeg onder toeziend oog politie

Al maanden wordt een christelijk gezin in India bedreigd met gevangenschap na een aanval door een groep onruststokers, die onder toeziend oog van de politie, media en de lokale burgemeester twee van hun kinderen sloegen. De politie dreigt het gezin op te sluiten voor het "verstoren van de vrede", dat meldt Morning Star News.

Asha Korwa, moeder van de twee kinderen, vertelt: "De aanvallers brachten de media, politie en lokale burgemeester met hen mee. Terwijl de media foto's maakte stond de politie gewoon toe te kijken. Ze stopten geen van beide partijen." Haar twee kinderen van 3 en 6 jaar oud werden geslagen tijdens de aanval eind januari.

Diezelfde nacht werd het christelijke gezin opgedragen om hun dorp niet te verlaten. "Mijn man werd naar het politiebureau geroepen. Ze vertelden hem dat hij verantwoordelijk werd gehouden voor het vertstoren van de openbare orde onder artikel 107 van de criminele procedure. Ze zeiden dat niemand van ons gezin het dorp mocht verlaten, anders zouden we gevangengenomen worden."

Aanbidding
Asha vervolgt: "Ons huis is dicht bij de openbare weg, als de buurtbewoners ook maar het geringste geluid horen van onze aanbidding richting God raken ze geïrriteerd." In januari stormde een groep buurtbewoners het huis binnen om verhaal te halen. Dagen later stond er een groot verhaal in de krant dat mensen uit het dorp een nieuw geloof hadden aangenomen. 

Een lokale vrouw die gestraft werd voor het bijwonen van de aanbiddingsdienst in het huis van Asha vertelt: "Er zijn zo'n 40 leden van de Korwa-stam tot bekering gekomen. We kunnen helaas niet elke week samenkomen. We organiseren diensten in het geheim."

"We weten niet hoelang dit nog gaat duren", zegt Asha Korwa. "We moeten het evangelie blijven verspreiden onder onze dorpsgenoten. Ook zij zouden de liefde van Christus moeten leren kennen en ervaren."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen