Demi Lovato kort haar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2021 door Redactie

Demi Lovato zet zich af tegen christelijke opvoeding door haar kort te knippen

Demi Lovato knipte afgelopen maand haar haar kort om zich naar eigen zeggen te 'verzetten tegen christelijke normen en waarden op het gebied van seksualiteit en gender'. De bekende popster sprak in een interview met Drew Barrymore over haar keuze en beweegredenen. Volgens CBN News wil Lovato zich losmaken van het stereotype imago van de 'sexy vrouwelijke popster'.

"Toen ik mijn haar kort knipte voelde ik me bevrijd. Ik onderschreef niet langer een ideaal of een geloof dat mij wordt opgelegd", aldus Lovato in gesprek met Barrymore. Ze geeft in het gesprek aan seksualiteit en gender te zien als iets vloeibaars en veranderlijks, iets waar ze lang mee heeft geworsteld door haar christelijke opvoeding. Door haar haar te knippen wil ze zich losmaken van de idealen waarmee ze is opgegroeid. "Ik voelde veel schaamte door in een christelijke omgeving opgegroeid te zijn in Texas. Hier werd mijn kijk op seksualiteit niet breed geaccepteerd. Wanneer ik me als jong meisje aangetrokken voelde tot andere meisjes of vrouwen stopte ik deze gevoelens meteen weg, omdat het niet geaccepteerd werd."

Bekijk in de onderstaande video het hele gesprek tussen Demi Lovato en Drew Barrymore.

Lovato laat steeds meer los over haar kijk op genderrollen en seksualiteit, nadat ze haar verloving met Max Ehrich verbrak in 2020. "Ik ben te homoseksueel om op dit moment met een man te trouwen en weet niet of dit zal veranderen", aldus Lovato in maart 2020. Tijdens het gesprek geeft ze aan 'panseksueel' te zijn, wat betekent dat ze zich tot verschillende dingen en personen aangetrokken voelt.  

De 28-jarige popster heeft veel meegemaakt. In haar tumultueuze leven had Lovato te maken met anorexia en later worstelde ze met verslaving. In haar nieuwste single 'Dancing with the Devil' zingt Lovato over haar verslavingsverleden. In de video ligt de popster in een ziekenhuis aan allerlei infusen en apparaten, daarnaast zijn er beelden te zien waarin Demi Lovato drankje na drankje achterover slaat. 'Ik danste met de duivel, het liep uit de hand / ik bereikte bijna de hemel / ik was dichterbij dan je zou denken / ik speelde met de vijand, verkocht met mijn ziel / het is zo moeilijk om 'nee' te zeggen / als je danst met de duivel', zingt Lovato in het refrein. Verderop in het nummer nuanceert ze haar woorden: 'Ik bid dat er betere dagen zullen komen en deze pijn wordt weggewassen / Kunt U me vergeven? / Heer, het spijt me dat ik met de duivel heb gedanst.'

Let op, de onderstaande video bevat heftige beelden over het gebruik van drugs en alcohol.

Reacties

Ik verbaas me altijd over de aandacht die schrijnende gevallen krijgen uit de popwereld. Soms een schijnwereld in meerdere opzichten. Toch zijn er hele volksstammen en pulpbladen die wekelijks worden gevuld met dit soort ellende. Houden ze ons een spiegel voor? Zijn we bang voor het donker en zijn we er ook nieuwsgierig naar? Het blijft voor velen een interactie met een eigen motivatie. Met mensen als Lovato heb ik diep medelijden. Ze zijn vaak een speelbal in een wereld waar het om financieel gewin gaat. Daarna de vergetelheid!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen