Billy Graham Evangelistic Association
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2021 door Nienke Alblas

Event Billy Graham Evangelistic Association geweigerd wegens visie op het huwelijk

De Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) klaagt evenementenlocatie Barracks Conference Centre aan voor het weigeren van een event op basis van hun visie op het huwelijk. Volgens de religieuze organisaties is de contractbreuk in november 2019 door de evenementenlocatie een vorm van discriminatie, aldus Christian Today.

BGEA had in eerste instantie toestemming gekregen om een evenement te organiseren voor 'gezamenlijke aanbidding en bevrijding van religieuze beperkingen'. Een paar dagen later werd het contract tussen de twee partijen opgezegd door de evenementenlocatie. De reden voor het opzeggen van het contract was volgens een officiële reactie van Barracks 'de manier waarop het evenement gefinancierd wordt' en 'het evenement omvat het promoten van politieke en religieuze overtuigingen'.

Tijdens de rechtszaak geeft de eigenaar van Barracks aan dat hij het niet eens is met de kijk van BGEA op seksualiteit en het huwelijk. BGEA zou samen met de Free Church of Scotland (een bevindelijk gereformeerd kerkgenootschap in Schotland, red.) een evenement organiseren op de vaste locatie van deze kerk. Ook de Vrije Kerk deelt in de overtuiging dat het huwelijk alleen is weggelegd voor heterostellen. "We waren geschokt toen we hoorden dat we de ruimte van Barracks niet meer mochten gebruiken voor onze zondagse diensten. We hadden een goede vertrouwensband met hen en zij wisten van onze activiteiten af", aldus Free Church of Scotland-voorganger Iain MacAskill.

Zowel de kerk als de organisatie zien de weigering van Barracks als discriminatie. "Je kan niet bepaalde sociale groepen weigeren als huurders van een neutrale locatie. Dat is geen vrije samenleving. Dit is een anti-religieuze vorm van discriminatie. We hopen dat de rechter gehoor zal geven aan onze aanklacht", aldus BGEA woordvoerder Roger Chilvers.

Reacties

W
De georganiseerde homosexuele wereld is één van de sterkste anti-christelijke krachten in de wereld, samen met de Islam en het ‘liberale’, ‘atheistisch-humanistisch’ socialistische establishment.
@ Kees van der Vliet,

Van discriminatie is pas sprake als TEN ONRECHTE onderscheid wordt gemaakt. Bepalend is welke norm gehanteerd wordt. Als je op grond van Gods Woord onderscheid maakt, is dat geen discriminatie.

Als mensen die het niet eens zijn met Gods Woord, al gauw moord en brand schreeuwen, dan is dat niet terecht.
@ Kees van der Vliet,Het hangt ervan af waarover het gaat. God maakt in bepaalde opzichten wel degelijk onderscheid tussen mensen. Maar dat heeft dan niets te maken met onterechte voorkeur op zich, maar met bijvoorbeeld terechte beloning of straf. Lees je Bijbel maar eens goed door.

Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen