autodealer voorganger fraude
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2021 door Redactie

Voorganger koopt 39 auto's van coronakrediet, gearresteerd voor fraude

Voorganger en autodealer Rudolph Brooks Jr. vroeg onterecht een uitkering aan en kocht hiervan 39 auto's, waaronder een Tesla. De uitkering van 1,5 miljoen dollar was bedoeld om salarissen van werknemers van zijn autobedrijf te kunnen blijven betalen in de coronacrisis. Begin deze maand werd Brooks gearresteerd nadat de politie de fraude op het spoor kwam door verdachte uitgaven van de voorganger vanaf verschillende bankrekeningen, meldt de Christian Post.

Naast zijn bediening in Kingdom Tabernacle of Restoration Ministries als voorganger en oprichter, runt Brooks een autobedrijf. In mei 2020 werd de uitkering van ruim 1,5 miljoen dollar uitgekeerd aan de voorganger. Hij had het geld aangevraagd als onderdeel van het Paycheck Protection Plan (PPP). De PPP is een uitkering voor werkgevers, zodat zij de salarissen van hun werknemers kunnen betalen en zo werknemers niet direct de dupe worden van financiële moeilijkheden binnen het bedrijf door de coronacrisis. Ook probeerde de autodealer andere uitkeringen aan te vragen en op deze manier aan meer financiële middelen te komen.

Brooks heeft het geld echter nooit aan zijn werknemers uitbetaald. De voorganger gebruikte het geld van de uitkering voor persoonlijke uitgaven zoals het betalen van creditcardschulden, zijn hypotheek, restaurants, kleding en autoveilingen. Daarnaast wordt in twijfel getrokken of de voorganger en autodealer recht had op de uitkering, omdat het in het jaar voor de uitbraak van de pandemie al slecht ging met het bedrijf.

De kerk van Brooks weigerde een reactie te geven op de arrestatie. De oprichter van Kingdom Tabernacle of Restoration Ministries staat hoog in aanzien bij de gemeente. Volgens de website is Brooks een 'man naar Gods hart met passie voor Gods volk'. 'Voorganger Brooks spreekt vanuit en deelt in het hart van God. Hij spreekt met compassie en met overtuiging', stelt de website van de kerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen