Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2021 door Redactie

Koptische christen geëxecuteerd vanwege bouw kerk

In Egypte is een Koptische christen vermoord omdat hij mee heeft gewerkt aan de bouw van een kerk. De islamitische terreurorganisatie IS heeft beelden verspreid waarop te zien is hoe de 62-jarige Nabil Habashi Khadim door zijn hoofd wordt geschoten. De Koptische Kerk bevestigt het verhaal.

De schokkende beelden zijn door IS vergezeld van een oproep om een kruistocht te beginnen tegen christenen. De executie vond plaats in de stad Bir El-Abd. Juwelier Nabil Habashi Khadim werd ruim drie maanden geleden door IS ontvoerd en gevangen gehouden omdat hij mee heeft gewerkt aan de bouw van de enige kerk die in deze plaats te vinden is. IS stelt dat de kerk samenwerkt met de Egyptische geheime dienst. Op de verspreide beelden is te zien dat Khadim moet knielen en vervolgens door zijn hoofd wordt geschoten.

De Koptische Kerk noemt hem een martelaar en meldt dat hij tot het einde trouw is gebleven aan zijn geloof. De drie terroristen die op de beelden te zien zijn, leven volgens de Egyptische regering niet meer. De terroristen zijn gedood door Israëlische veiligheidsdiensten.

Reacties

J
Deze vermoorde broeder is met gejuich Thuis gehaald!
Wat is de bron die inspiratie biedt om te moorden? Hoe kan het zijn dat joden en christenen daar onder moeten lijden? Iedereen kan weten dat die motieven te vinden zijn in de Koran. Daarin is de leer van de Jihad. Wie verzekerd wil zijn van de moslimhemel wordt Jihadist. Vandaar is de islam direct verantwoordelijk zolang zij de Jihad leert.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen