Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 april 2021 door Wilma Veen

Ken jij het geheim van een vruchtbaar leven?

Ken jij het geheim van een vruchtbaar leven? 

André, mijn man, deed de achterklep van onze bus open en vol trots liet hij een aantal takjes mét kluit zien. Kijk! Onze boomgaard! Ik keek en zag iets dat leek op stokjes met wortels.

We plantten de appelbomen in spé naast ons huis. Het regenwater, de zon, de insecten en de rest deden wat ze moesten doen. De bloemen aan de iele takjes voorspelden vrucht. En voila… het gebeurde! Een wonder. Aan die dunne stokjes groeiden de eerste appels.

Ik was helemaal in de wolken. "Ik ga appeltaart bakken.”

Jezus kijkt naar ons en ziet in ons ook vrucht. Als jij, je op dit moment een iel takje voelt met een kluitje wortels, dan ziet Jezus hoop in jou. Hij gelooft in jouw ontwikkeling. Hij gelooft in de potentie in jouw leven. Hijzelf heeft je bedacht en jou unieke talenten en mogelijkheden geschonken.  

“Het einde van iets is beter dan het begin ervan.” (Prediker 7:8, BB

Misschien sta je op dit moment op een punt in je leven dat je weinig vrucht ziet in je leven. Je ziet jezelf als een iel stokje met hier en daar een wortel.

Wat denk je dat God ziet als Hij naar jou kijkt?

“Maar jullie hebben je laten schoonwassen. Jullie horen nu bij God. Want jullie zijn vrijgesproken van schuld dankzij de Heer Jezus Christus en de Geest van onze God.” (1 Korintiërs 6:11, BB 

Jezus ziet je schoongewassen. Je bent fris en fruitig! 

Je hoort bij God. Hij zorgt nu voor je. Hij wil je water geven als je het nodig hebt. Je bent vrijgesproken. Je bent vrij om te worden wie je bent… zoals God je bedoeld heeft. Uniek en bijzonder.  

DANKZIJ JEZUS!

Kortom: Je leidt een vruchtbaar leven, als je in vertrouwen Zijn waarheid over jouw leven absorbeert, zodat vrucht kan groeien. 

Zullen we samen danken: “Heer, dank U dat ik mag weten dat ik bij U mag horen. Ik ben met U verbonden. U zult vrucht in mijn leven laten groeien, dankzij Uw zorg voor mij. In Jezus’ naam, amen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen