Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 april 2021 door Wilma Veen

Leef toekomstgericht

Leef toekomstgericht 

Stel je voor: je bent jong en de toekomst ligt nog voor je. En dan gebeurt het... Anderen zorgen ervoor dat je verslaafd raakt aan drugs, verhandelen je als slaaf in de seksindustrie, en je krijgt twee baby’s terwijl je nog puber bent…  

Dit is toch een verschrikkelijk verhaal? Rose Livingston maakt dit mee. Geboren in 1876 in New York. Maar in 1903 wordt ze bevrijd! Ze is dan 27 jaar. Haar leven lag in puin. Wat nu?

Wat zou jij doen?

Rose zette zich in voor anderen die als slaaf misbruikt werden. Wat ze aan diepe ellende had meegemaakt, omarmde ze niet, maar nam ze als wapen in haar hand. Haar historie bepaalde niet haar toekomst. Ze koos ervoor om van invloed te zijn door bewogen te zijn met anderen.  

Jozef was ook een slaaf, maar… God zag ook toekomst voor hem! 

“"Maar ik geef jou de leiding over heel Egypte." De farao deed zijn zegelring af en schoof hem aan Jozefs hand.” (Genesis 41:41-42, BB

Let dan op de grote invloed die Jozef krijgt: “Zonder jouw toestemming zal niemand in heel Egypte een vinger bewegen of een voet verzetten.” (vers 44

Zo mag jij ook van invloed zijn. Jouw verleden kan positieve impact hebben, als je gaat handelen vanuit Gods bewogenheid en liefde voor de mensen om je heen.

Maar dat vraagt wel moed, geloof en vertrouwen van je. Heb de moed om dat wat je hebt moeten doorstaan in het verleden los te laten en samen met God de toekomst in te stappen. Geef je leven over om anderen te redden!  

Wees als Rose. In een tijd waarin vrouwen vooral hun mond moesten houden, stond zij op en opende haar mond voor anderen die vastgebonden waren. Rose werd de ‘Angel in Chinatown, New York’.

Wees een Angel in jouw omgeving, in jouw bedrijf, in jouw baan, in jouw gezin…

Ik heb alle vertrouwen in je. Je kunt het! En ik bid dat door de dagelijkse berichten van Ik Wonder Jou je geloof, je moed en je daadkracht zullen groeien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen