Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 april 2021 door Wilma Veen

Wees authentiek

Wees authentiek 

Wie bewonder jij?

Welke naam schiet jou te binnen? 

Ik bewonder zoveel mensen, maar zeker ook… Johannes Vermeer, geboren in 1631 in Delft. 

HIj schilderde dagelijkse taferelen, zoals het melkmeisje. Hij had oog voor de schoonheid van de gewone man in plaats van de elite te portretteren, zoals zijn tijdgenoten deden. 

Johannes Vermeer was daardoor een held. Iedereen schilderde vooraanstaande mensen en sjieke toestanden. “Wat maak je nu?”, zullen de mensen hebben gezegd. “Dat doe je toch niet!”

Maar Johannes had lef. Hij schilderde wat hij wilde. 

Wat wil jij schilderen in je leven? Welke kleuren wil jij van invloed laten zijn op jouw omgeving? Durf jij net als Vermeer het dagelijks leven tot kunst te verheffen? 

Jouw schoonheid ligt in wie je bent. Jouw invloed ligt in wie je bent. 

In Psalm 139:14 lezen we:

“Ik prijs U, want het is een wonder hoe U mij heeft gemaakt. Alles wat U heeft gemaakt, is bijzonder. Ik weet dat heel goed.” 

Jij bent een wonder, zo bijzonder! Jouw vingerafdrukken zijn uniek. Waarom zou je dan de vingerafdrukken van een ander willen hebben? De wereld wacht op authentieke mensen zoals jij!

Een ander proberen te zijn, is vermoeiend, zwaar en beïnvloedt jouw impact op anderen op een negatieve manier.

God spreekt je in de Bijbel voortdurend krachtig toe: “Jij bent door Mij gemaakt. Ik heb je op de plek gezet, waar je nu bent. Ik heb je de verantwoordelijkheid gegeven, die je nu draagt. Je kunt het, want Ik help je. Leef dicht bij Mij, waardoor Mijn invloed steeds krachtiger zal zijn in jouw omgeving.” 

Ik daag je uit om vandaag open te staan voor wie je bent. Durf open te reageren, te kijken, te reflecteren en te handelen vanuit je diepste zijn. Hoe? Connect met God en laat Zijn goedkeuring over jou grote impact op je hebben. Vandaag, nu.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen