Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2021 door Redactie

Reformatorisch Dagblad wijst op afbraak christelijke waarden door Joe Biden

'Vanaf de eerste dag dat Biden in het Witte Huis zit, spant hij zich in om belangrijke christelijke noties weg te strepen', merkt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad op.

In het hoofdredactioneel commentaar wordt onder meer gewezen op 'het liberaliseren van het transgenderbeleid'. De Amerikaanse variant van de Nederlandse antidiscriminatiewet is dankzij de verkiezingszege van president Joe Biden aangenomen in het Amerikaanse Huis van Afgvaardigden. "Via de Equility Act wordt de uitzonderingspositie van bijvoorbeeld kerken grotendeels tenietgedaan", vertelde Amerika-kenner Wim Kranendonk onlangs tegenover CIP.nl. "Christelijke organisaties kunnen niet langer iemand met een homoseksuele levensstijl weigeren. Aan de hand van deze wetgeving wordt dit strafbaar."

Het RD wijst ook op het abortusbeleid van Biden. 'Daar waar de vorige president de subsidiekraan dichtdraaide voor sommige organisaties die in de VS en daarbuiten zwangerschapsafbreking bevorderden, tast Biden voor hen weer diep in de buidel. (...) De opzet is duidelijk. Amerika moet een libertijns land worden', concludeert de hoofdredactie.

Lees ook: Waarom veel christenen bezorgd zijn over een omstreden wet van Joe Biden.

Reacties

K
"Afbraak van joods-christelijke normen en waarden" en "Zo mogen transgenders, net als bij Obama, in openbare instellingen gebruikmaken van toilet- en douchegelegenheden van hun eigen keuze."

Het staat er echt. In één en het zelfde stuk. Als dit het niveau moet zijn waarop ze opereren bij het RD, dan zijn ze wel heel diep gezonken.

En wat abortus betreft: Republikeinen willen het verbieden, Democraten willen het voorkomen, door het aanpakken van armoede en achterstanden.
P
Heeft 'christelijk geloof' niet veel meer met heel veel andere waarden te maken? Waarden die door de vorige president met voeten werden getreden...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen