vaccinatiepaspoort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2021 door Redactie

Britse kerkleiders kritisch op coronapaspoort: "Er ontstaat medische apartheid"

Meer dan duizend Britse kerkleiders ondertekenen een petitie tegen het 'coronapaspoort'. Volgens de kerkelijken creëert het vaccinatiebewijs een tweeledige samenleving waarin christenen gediscrimineerd worden, meldt Evangelical Focus. 'De boodschap die we verkondigen komt van God en zou niet moeten leiden tot uitsluiting van de samenleving', staat in de petitie van kerkelijke leiders van verschillende denominaties uit onder andere London, Nottingham, Glasgow en Belfast.

Volgens de kerkelijke leiders is het coronapaspoort onethisch. Mensen hebben verschillende redenen om het vaccin te weigeren, dit kan zijn op basis van de manier waarop het vaccin is gemaakt en getest, of op basis van andere religieuze argumenten. 'We riskeren het ontstaan van een tweeledige samenleving, waarin medische apartheid ontstaat. Mensen die de vaccinatie weigeren worden als derderangs burgers beschouwd die worden uitgesloten van belangrijke onderdelen van het publieke leven', aldus de critici.

Het gaat volgens de kerkelijke leiders niet alleen om het weigeren van het vaccin. Volgens de critici draait de discussie uiteindelijk om het uitkomen voor het evangelie. 'Het uitsluiten van christenen is het weigeren van de waarheid van het evangelie. De boodschap die we verkondigen komt van God en zou niet moeten leiden tot uitsluiting van de samenleving.'

De Britse regering heeft nog geen definitief besluit genomen over het vaccinatiebewijs en de toegang die het document wel en niet zal bieden tot publieke activiteiten. Minister-president Boris Johnson heeft enkel losgelaten dat 'alle mogelijkheden' door de regering worden overwogen. Enquêtes laten zien dat vier op de tien Britse inwoners bang is dat een coronapaspoort zal leiden tot discriminatie en complexe maatschappelijke dilemma's op zal leveren.

Reacties

J
Ik zou willen dat veel Nederlandse kerkleiders net zo wakker zouden zijn als hun Britse broeders.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen