Prins Philip
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2021 door Patrick Goede

Prins Philip begraven: "Hij had een onderzoekend en sterk geloof"

De begrafenis van wijlen prins Philip in de St. George’s Chapel was "christelijk op een diepgaande manier", zag de Christian Post. "De dienst had een passende liturgie voor een man die het traditionele geloof met het moderne combineerde", zegt voormalig aartsbisschop van de American Episcopal Church Anthony Clavier.

De liturgie werd voor het grootste gedeelte gehaald uit de 1662 Book of Common Prayer. "De dienst was erg traditioneel", zegt Lord George Carey, aartsbisschop van Canterbury tussen 1991 en 2002. "Het deed denken aan de uitvaart van prinses Margareth, zo'n twintig jaar geleden."

Carey vertelt ook over prins Philips geloof. "Hij had een onderzoekend en ondervragend geloof. Het was een sterk gelovige." De prins werd oorspronkelijk geboren als kleinzoon van de Deense en Griekse koning. Hij werd dan ook gedoopt in de Grieks-orthodoxe kerk. Zijn moeder was zelfs een achterkleinkind van Queen Victoria, die haar laatste dagen doorbracht als een Grieks-orthodoxe non. 

"Ook al had de begrafenis de statuur en het aanzien van een koninklijke of militaire begrafenis, de kern ervan was een boodschap dat eeuwig leven voor een ieder beschikbaar is", zegt weer een andere geestelijke: Steven J. Kelly, rector van de St. John’s Episcopal Church in Detroit. "Waar ook ter wereld die woorden gepreekt worden, ze getuigen van dezelfde waarheid."

Reacties

Een uitvaart prachtig in zijn soberheid, vooral toen de pipeplayer de chapel verliet...: een zeer krachtig en ontroerend beeld èn geluid. God ontferme Zich over prins Philip en koningin Elisabeth en geve haar de vervulling met Zijn Geest en dus kracht om haar taak te kunnen blijven vervullen en Zijn vrede.
Indrukwekkend en een voorbeeld van hoe het ook kan!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen