adoptie homostel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2021 door Redactie

Amerikaanse priesters zien homostellen als geschikte adoptieouders

Een groep katholieke priesters steunt het nieuwe wetsvoorstel om christelijke adoptiebureaus te verplichten homoseksuele stellen toe te laten als potentiële ouders. Het gaat om de steun van de nieuwe 'Every Child Deserves a Family Act'. De Vereniging van Amerikaanse Katholieke Priesters omschrijft zichzelf als 'vertegenwoordigers van medeleven, hoop en vreugde in de wereld'. Zij zien de nieuwe wetgeving, tekent de Christian Post op, als een wet die bijdraagt aan deze idealen.

'Als gelovigen verheugen we ons in het werk van de vele christelijke organisaties die zich inzetten voor het bieden van een gezin aan (pleeg)kinderen', luidt de geschreven reactie van de priesters van de Vereniging. 'Sommige gefinancierde organisaties misbruiken de vrijheid van religie om geschikte ouders af te wijzen op basis van hun religie, huwelijkse staat, seksuele geaardheid of gender. Deze vorm van discriminatie is in strijd met het belangrijkste: het welzijn van het kind.'

Niet alle Amerikaanse katholieken zijn het eens met de Vereniging. Onderzoeksbureau Lepanto Institue geeft aan dat de nieuwe wetgeving ingaat tegen traditioneel katholiek onderwijs binnen de kerk. 'Het zorgt voor de sluiting van katholieke organisaties en goede doelen, wanneer zij verplicht homoseksuele stellen toestaan als adoptieouders. Daarnaast kunnen kinderen, wanneer het wetsvoorstel wordt aangenomen, geadopteerd worden door ouders die een ander geloof belijden, inclusief satanisten', aldus de reactie van Lepanto.

Reacties

K
Het welzijn van het kind. Daar gaat het inderdaad om. En niet om het recht van wie dan ook om een kind te adopteren.
Toegegeven, heteroseksuele ouders zijn niet per definitie goede ouders. En ik begrijp de intentie van de groep priesters, maar ik heb toch grote moeite met hun voorstel omdat men wil gaan opvoeden buiten Gods normale bedoeling om. Bovendien wat zijn de psychische gevolgen voor een kind?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen