barricade gracelife church canada kerk corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2021 door Redactie

Rechter beslist: politie geen verklaring verschuldigd aan kerk voor barricade

GraceLife Church in Canada werd ruim een week geleden afgesloten met metalen hekken door de politie. Er werd geen duidelijke aanleiding gegeven voor de ingreep. De rechter heeft besloten dat de politie in Alberta haar keuze niet hoeft te verantwoorden, meldt de Christian Post. "De overheid van Alberta weigert bewijs aan te leveren voor de legitimiteit van de lockdown van de kerk", aldus rechter John Carpay.

In het voorjaar van 2020 werd de voorganger van GraceLife James Coates gearresteerd voor het overtreden van coronamaatregelen door het houden van diensten, de gemeente liet zich niet stoppen en bleef diensten organiseren.

Ook nu bijna een jaar later de politie met metalen hekken de kerk heeft afgesloten, laat GraceLife zich niet stoppen. Op een geheime locatie kwam de gemeente bijeen voor de zondagse kerkdiensten. "Ze kunnen ons een gebouw afnemen, maar we vinden gewoon een nieuwe plek", aldus Coates.

Daarnaast kwamen honderden gemeenteleden zondagmiddag 11 april bijeen bij de barricade voor de kerk. Het protest startte vredig met het zingen van christelijke liederen rondom een houten kruis. Uiteindelijk sloeg de sfeer om. Sommige gelovigen probeerde door de hekken heen te dringen, wat leidde tot een aanvaring met de politie.

De kerkelijke gemeente klaagt de plaatselijke overheid aan. Op 3 mei is de officiële zitting. John Klassen startte een crowdfund voor de kerk. "Ik haal geld op voor James Coates en GraceLife Church, om hen te helpen zoals Galaten 6 vers 10 ons opdraagt. Elk bedrag maakt impact", licht initiatiefnemer Klassen toe. "Coates is een zeldzaam en verfrissend geluid in deze tijd. Hij komt trouw, standvastig en dapper op voor het Woord van God als een man Gods."

Reacties

J
Intimidatie en pesterijen zijn het door hogerhand. Bewust.

Maar die zullen deze standvastige kerk alleen maar geestelijk sterker maken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen