Ds. N. A. Donselaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 april 2021 door Redactie

Ds. N. A. Donselaar verlaat Hersteld Hervormde Kerk en stapt over naar PKN

Ds. N. A. Donselaar maakt niet langer deel uit van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK). De predikant werd onlangs losgemaakt van het kerkverband en verbindt zich aan de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), meldt De Waarheidsvriend.

Per 15 januari is ds. Donselaar benoemd als predikant-geestelijk verzorger voor verpleeghuis Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Hij volgt daarmee ds. J. de Jong op, die vorig jaar oktober vanwege zijn emeritaat afscheid nam als pastor van de Lukaskapel. Het moderamen van de generale synode van de PKN heeft ds. Donselaar op 2 maart beroepbaar gesteld en preekbevoegdheid verleend. Dit betekent dat ds. Donselaar bevoegd én bereid is om in de eredienst voor te gaan.

De HHK is een bevindelijk-gereformeerd Nederlands kerkgenootschap, dat grotendeels bestaat uit leden van de Hervormde Kerk die wegens gewetensbezwaren buiten de fusie wilden blijven met de Gereformeerde Kerken en de Evangelisch-Lutherse Kerk, die samen op 1 mei 2004 opgingen in de PKN. Voornaamste struikelblok was de aanvaarding van de belijdenisgeschriften van de PKN, waardoor naar inzicht van de bezwaarmakers de grondslag van de kerk zou veranderen. Om die reden ligt de overstap van ds. Donselaar gevoelig.

In 2017 verhuisde ook ds. L. M. Jongejan van de HHK naar de PKN. HHK-broeders SGP-senator Diederik van Dijk en ds. P. den Ouden zoeken bewust broeders uit de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) op. "Christenen uit de PKN en HHK hebben elkaar nodig", zeiden ze eerder in een interview met CIP.nl.

Reacties

J
Opnieuw een droevig hoogtepunt.

Onder de toelating gaat HIJ door.

Het graf is leeg.
G
feitelijk zijn we lid van de algemene Kerk; het maakt niet uit welk bordje om je nek draagt. Helaas wordt er niet over alle zaken hetzelfde gedacht; dat maakt ons nieuwsgierig en alert. Blijf de bijbel onderzoeken, en geef elkaar de ruimte van leven en kiezen. De Kerk is kleurrijk en beweeglijk.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen