De Goede Herder roept je bij je naam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 april 2021 door Wilkin van de Kamp

In Gods ogen is een crisis ook een kans

Er zijn van die momenten in het leven dat je plotseling stilgezet wordt. Je verliest je baan, je gezondheid of een geliefde. Het leven valt stil en je beseft: vanaf nu wordt alles anders. De grote vraag is wat je op zo’n moment gaat doen. Hoe reageer je dan?

Misschien word je boos, opstandig of lamgeslagen. Misschien vraag je jezelf af: 'Waarom ik? Waaraan heb ik dit verdiend?’ Dat is geheel begrijpelijk, maar wanneer je hierin te lang blijft vastzitten, helpt het je niet verder. Integendeel, het verlamt. Grijp de mogelijkheid in de moeilijkheid aan om na te denken over wat en wie echt belangrijk is in je leven.

Ik heb gemerkt dat als je stilgezet wordt, je dingen gaat ontdekken over jezelf die je nooit geweten hebt. Je gaat inzien waar je diep vanbinnen echt om geeft, wat en wie echt belangrijk voor je is. Laat je niet meeslepen door de wanhoop. In Gods ogen is een crisis ook een kans. Een kans om Hem (beter) te leren kennen. Zoveel mensen hebben tijdens de moeilijkste periode van hun leven God ervaren als nooit tevoren. Midden in de crisis leerden zij de Goede Herder kennen. Hij is degene die je ten diepste kent en weet waar je weg naartoe leidt.

Ondanks de verwarring die je leven is binnengedrongen mag je je veilig voelen. God belooft er te zijn voor mensen die Hem nodig hebben. Hij laat mensen die stilgezet worden niet alleen. Als je wordt stilgezet, roept de Goede Herder jou bij je naam. In de stilte belooft Hij dat ook jij zijn stem zult verstaan.

Bovenstaand fragment van Wilkin van de Kamp is afkomstig uit het boek 'De Goede Herder'. Klik hier om het boek te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen