Tara
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

26 april 2021 door Stichting De Haven

De naakte waarheid van deze moeder van vier ongeboren kinderen

Tara is 16 als ze in handen komt van haar loverboy: “Ik heb nu niks meer. Al die mannen zijn doorgegaan met hun leven, maar ik heb nooit de kans gekregen om een volwassen vrouw te worden. Op mijn zestiende hebben zij dat gestopt.”

Als jong meisje heeft Tara* te maken met seksueel misbruik en een moeilijke thuissituatie: “Ik was heel erg op zoek naar liefde, maar dit kreeg ik niet. Daardoor werd ik gemakkelijk verliefd op mijn pooier. Eenmaal in een relatie ging het heel snel.”
Binnen vier weken wordt Tara aan het werk gezet in de seksindustrie: “Hij bracht mij eerst naar een tippelzone. Deze ging om één uur ‘s nachts dicht. Daarna werd ik naar een seksclub gebracht. Mijn ex zat aan de bar als ik daar aan het werk was. Hij hield mij nauwlettend in de gaten. Het geld dat ik verdiende heb ik nooit gezien, dat ging direct naar mijn pooier.”

"Het geld dat ik verdiende heb ik nooit gezien, dat ging direct naar mijn pooier."

Gedwongen abortus
Jarenlang werkt Tara gedwongen voor verschillende mannen: “Uiteindelijk ben ik steeds van “vriendje” naar “vriendje” gegaan. Soms omdat ik zelfbescherming nodig had, maar ook omdat ik werd doorverkocht aan een andere pooier. Deze mannen waren altijd slecht voor mij. In mijn tijd in de seksindustrie ben ik meerdere keren zwanger geweest. Ik heb mijn kindjes nooit levend ontmoet. Vier keer mishandelde mijn pooier mij zover dat ik een baby verloor.”

Om alle ellende en misbruik te kunnen ondergaan, raakt Tara verslaafd: “De mannen die mij misbruikten, gaven mij drugs waardoor ik werd verdoofd. Ik raakte verslaafd, doordat zij mij spul gaven. Ik had weinig weerstand dus ik nam het maar. Van veel dingen weet ik ook niks meer. Zo ben ik tijdenlang, ik weet niet eens hoe lang, in een huis geweest en gedrogeerd. Ze bonden mijn arm af en spoten heroïne in. Ondertussen werd ik verkracht. Als ik dan weer bijkwam leek het een maand later.”

"Ze bonden mijn arm af en spoten heroïne in. Ondertussen werd ik verkracht."

Het echte leven
Sinds een aantal weken is Tara gevlucht van haar pooier: “Ik zit nu in een opvang. Hier kick ik af van mijn verslaving en ben ik gestart met traumaverwerking. Dit is spannend omdat het ene trauma boven komt als ik het andere heb verwerkt. Veel dingen had ik verdrongen en wist ik echt niet meer.”
Vol verwachting kijkt Tara uit naar het moment dat ze de seksindustrie en haar verleden voorgoed achter zich kan laten: “Dan begint mijn echte leven. Ik kijk uit om deel te nemen aan een andere en nieuwe wereld."

* Dit verhaal verscheen eerder op de site van De Haven is gebaseerd op waargebeurde feiten, maar namen en omstandigheden zijn veranderd uit privacy oogpunt. De vrouw op de foto is niet de vrouw uit het verhaal.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen