Prof. dr. Ad de Bruijne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2021 door Jeffrey Schipper

Vier Bijbelstudiedag 2021 online mee

Schuif aan op het 75-jarig jubileumfeest van steunpunt Bijbelstudie en geniet vanuit huis mee van de muziek, zing mee en sta samen stil bij Gods woord. Dit online feest wordt gevierd op dinsdag 20 april a.s. en live uitgezonden door LPB media via www.beleefmee.nl!

“We hebben voor onze gasten een mooi programma van 10 tot 12.30 uur voorbereid waarin we aandacht besteden aan ons 75-jarig bestaan vanuit de Ichthuskerk in Zwolle. Onder leiding van Gré Buitendijk delen enkele oud-bekenden hun verhalen met ons en met elkaar. Daarbij prikkelen wat oude plaatjes en filmfragmenten de herinneringen en let op: misschien zie jezelf nog wel langskomen op al die beelden!”, tipt de organisatie.

Dit keer heeft deze jaarlijkse Bijbelstudiedag dus een feestelijk tintje maar deze gezelligheid volgt nadat het thema van dit jaar is uitgediept: ‘De kerk als contrastgemeenschap in de samenleving’. Want er is vandaag alle reden om opnieuw na te denken over de kerk als gemeenschap van God in de samenleving. Overheid en samenleving nemen afstand van de christelijke traditie en behandelen geloof en kerk als iets in de privésfeer of als een nuttig bindmiddel in de samenleving. Steeds vaker komt het daardoor tot principiële botsingen tussen overheid en kerk op het gebied van seksualiteit en op maatschappelijk en sociaal vlak. Prof. dr. Ad de Bruijne (foto) houdt daarom de eerste lezing over: hoe deze veranderingen kunnen leiden tot een bijgestelde kijk op de overheid en op de publieke verantwoordelijkheid van kerk en kerkleden. Ds. Marinus de Jong focust in de tweede lezing op wat deze verandering nu betekent voor de kerk zelf. Hoe ben je concreet contrastgemeenschap en wat zijn de grenzen daarvan?

Zingen, luisteren maar ook reageren Marien Albracht (zang en piano) en Walter Raidt (gitaar) verzorgen de muzikale begeleiding van deze online Bijbelstudiedag. En er is een mogelijkheid om tijdens de uitzending vanuit huis te reageren. “Er zal een telefoonnummer in beeld komen waar je naar toe kunt Whatsappen. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@steunpuntbijbelstudie.nl. Beide mogelijkheden lezen wij en wordt ook beantwoord”, laat de organisatie weten.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen