somalisch mes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2021 door Redactie

Somalische vrouw in kerk neergestoken door islamitische echtgenoot

De tot het christendom bekeerde Somalische vrouw Salimati Naibira (37) is zondag 4 april in de kerk aangevallen door haar eigen man en schoonfamilie. De islamitische familie kon niet accepteren dat zij zich na een wonder tot het christendom bekeerde. Haar man en zijn familie vielen schreeuwend en met wapens een kerkdienst binnen, zo meldt Morning Star News. Er werd op Salimatie ingehakt met een mes: "Na een paar uur kwam ik pas bij bewustzijn", vertelt de moeder van zeven kinderen over de aanval.

Naibira, woonachtig in Bukoba, kwam tot bekering nadat een vriend voor haar bad om genezing. Ze had al jaren last van bloedverlies. "Jezus kan je genezen. Voor God is niets onmogelijk", zei de christen tegen de islamitische vrouw. "Toen ze bad voelde ik een kracht door me heen gaan, alsof ik een elektrische schok kreeg", aldus Naibira. "Toen ik weer naar huis ging was ik gevuld met vreugde." 's Nachts droomde de vrouw over Jezus' offer aan het kruis. Verheugd werd ze wakker, ze was genezen van haar bloedverlies.

De pas bekeerde christelijke vrouw was onderweg naar de kerk toen haar zwager vroeg waar ze naartoe ging. Ze loog en zei dat ze naar een vriendin ging, maar de zwager geloofde dit niet. Ongeveer een uur na het begin van de kerkdienst meldden de man van Naibira en familieleden zich bij de poort van de kerk. "Allah Akbar!", schreeuwden ze. "Verschillende kerkgangers vluchtten weg om hun leven te redden", vertelt de christelijke moeder.

De boze moslims drongen de kerk binnen. De voorganger en verschillende oudsten probeerden de vrouw te beschermen tegen het geweld, maar werden overmeesterd door de boze familieleden. "Ze sloegen me met stokken en mijn man hakte op mij in met een mes", aldus Naibira. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht en kwam na een paar uur weer bij bewustzijn. Momenteel is zij herstellende van haar verwondingen. "Ik hoop dat mijn kinderen veilig zijn", aldus de moeder.

Reacties

W
En dan zijn er nog steeds mensen die beweren dat de islam een vreedzaam geloof predikt. Hun god is de valse maangod. Één van de vele vermommingen van satan..
J
Waarom deze ophef?

Op geloofsafval staat binnen de `ideologie van de wreede´ de doodstraf,

die elk lid van de club verplicht is uit te voeren.

Hierbij wordt de `eer´ in eerste instantie aan de eigen familie gegund!

Mocht die dat weigeren of niet snel genoeg tot uitvoer brengen,

dan kan elk willekeurig lid deze erezaak/plicht op zich nemen en straffeloos ten uitvoer brengen!

Dat wij ´achterlijke´ westerlingen nog steeds menen dat dit moord is en bestraft moet worden, zal door mw. Kaag, Denk cs binnenkort wel gecorrigeerd worden!

J
Hello Wouter,

a) RK heeft in ´opperste wijsheid` in 1967 aan het eind van het 2e Vaticaanse Concilie aangenomen, dat ´die afgod van de ideologie van de wreede` en hun god DEZELFDE is

b) PKN wenst (op termijn) samen te gaan met/op te gaan in de `moederkerk RK´

c) Kampen m.i. zich recentelijk in deze richting begint uit te laten

d) wereldraad van kerken wil zelfs alles wat maar zegt, denkt of meent `iets` te (moeten) geloven verenigen onder de `oecumene van het hart´.

Hoezo: Onderscheid der `geesten`?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen