Justin Bieber
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2021 door Redactie

Justin Bieber kritisch op populaire voorgangers die zichzelf 'op een voetstuk plaatsen'

Justin Bieber is kritisch op populaire voorgangers. "Veel voorgangers plaatsen zichzelf op een voetstuk", aldus de bekeerde popster in gesprek met GQ Magazine. De popster spreekt open over zijn bekering en de rol van verschillende voorgangers in zijn leven.

Zonder zijn naam te noemen, neemt de bekeerde popster afstand van voormalig Hillsong-voorganger Carl Lentz. De voorganger werd in het najaar van 2020 ontslagen. Lentz viel van zijn 'voetstuk' nadat zijn affaires uitkwamen. Bieber had voorheen een goede band met de voorganger en werd door hem gedoopt in 2014. Volgens de Christian Post neemt Bieber nu afstand van de populaire voorganger met zijn kritische woorden, zonder Lentz bij naam te noemen.

"Een kerk kan zich rond een man verzamelen. Hij is dé man, dé voorganger. Er wordt gedacht: 'Deze man heeft de ultieme relatie met God, waar we allemaal naar verlangen maar wat we niet kunnen krijgen omdat we niet zo goed zijn als deze man.' Dat is niet de werkelijkheid", aldus Bieber. "De werkelijkheid is dat ieder mens tot God kan naderen." 

Bieber is wel erg positief over de muzikale voorganger Judah Smith. De popster leerde Smith kennen aan het begin van zijn muzikale carriére toen hij vijftien jaar oud was. "Hij heeft altijd onze relatie prioriteit gegeven", aldus Bieber. De voorganger heeft een voorbeeldfuntie voor Bieber, de popster geeft aan een vergelijkbaar gezinsleven te verlangen voor hem en zijn vrouw Hailey Bieber in de toekomst.

Justin Bieber kwam na een tumult leven en groot succes in de muzikale wereld tot geloof. Judah Smith was in 2019 aanwezig bij de bruiloft van Justin en Hailey Bieber. Hij is hen tot geestelijke steun en doopte hen in 2020 tijdens een kleinschalige dienst. Justin Bieber spreekt openhartig over zijn bekering. "Er was een moment waarop ik dacht: 'God, als U echt bent, dan moet U mij helpen, ik kan het niet alleen.' Ik worstelde enorm met mijn ego. Dus ik vroeg aan God: 'Wat verlangt U van mij? U heeft het verlangen om muziek te maken in mij gelegd, maar waarom? Wat wilt U dat ik hiermee doe? Wat is het doel van mijn leven?'" Na zijn eerlijke gebed ontving Bieber naar eigen zeggen een diepe zekerheid in zijn hart. "Als God vergeeft en van mij houdt, dan zal ik Hem vertrouwen."

In het Paasweekend van 2021 bracht Justin Bieber een album uit met christelijke muziek. 'Sweat, blood, tears pon the cross. Did you know He paid the cost for you?', staat er in de tekst van het lied. Hij zingt over de vrijheid waarin je mag leven wanneer je gelooft dat Jezus uit liefde Zijn leven gaf voor jou toen Hij stierf aan het kruis.

Reacties

D
Een uitspraak om in te lijsten:

"Een kerk kan zich rond een man verzamelen. Hij is dé man, dé voorganger. Er wordt gedacht: 'Deze man heeft de ultieme relatie met God, waar we allemaal naar verlangen maar wat we niet kunnen krijgen omdat we niet zo goed zijn als deze man.' Dat is niet de werkelijkheid", aldus Bieber. "De werkelijkheid is dat ieder mens tot God kan naderen."
L
Ja broer Dick, helemaal eens. Zodra een voorganger of leider tussen ons en de Here Jezus in komt te staan is het foute boel. Ambitie is in Gods koninkrijk, heel gevaarlijk.

Luc de Vries, Maassluis.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen